CONIFA finali Clattenburg’un

CONIFA finali Clattenburg’un

CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda ünlü İngiliz eski hakem Mark Clattenburg düdük çalacak

A+A-

CONIFA 2018 Dünya Kupası’nın başlamasına sayılı günler kala hazırlıklar devam ederken, dünyaca ünlü İngiliz eski hakem Mark Clattenburg da organizasyonda yer alacak. 2016 yılında Şampiyonlar Ligi finalinin yanı sıra Avrupa Şampiyonası finalini de yöneten Clattenburg, Four Four Two’ya verdiği röportajda CONIFA’da hem elçi olarak görev yapacağını, hem de aralarında final karşılaşması olmak üzere maçlarda görev yapacağını açıkladı.

 

Clattenburg: “Herkesi bir araya getirerek sevdiğimiz oyunun tadını çıkaracağız”

2017 yılı şubat ayında Premier Lig hakemliğinden vazgeçen ve şu sıralar Suudi Arabistan Futbol Federasyonu’nda görev yapan Clattenburg, dünyanın önde gelen spor dergilerinden biri olan Four Four Two’ya verdiği röportajda CONIFA’da hem elçi hem de hakem olarak görev yapacağını söyledi. Statülerinden dolayı FIFA’ya dahil olamayan ülkelerle çalışma şansından duyduğu memnuniyeti dile getiren Clattenburg, “Daha önce adını hiç duymadığım ülkeler var ama bu harika bir fırsat. Herkesi bir araya getirerek sevdiğimiz oyunun tadını çıkaracağız” dedi.

 

Açılış maçı, yarı final ve final maçını yönetecek

Clattenburg turnuvanın açılış maçını, yarı final maçını ve final maçını yöneteceğini açıklarken, aşırı bası olmayan karşılaşmaları yönetecek olmanın memnuniyetini dile getirdi. Video Hakem Teknolojisi’nden Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda İngiliz hakemlerin yer alamayışı hakkında görüşler belirten deneyimli hakem, hayalinin bir gün dünyada hakem akademisi kurmak ve politikanın dışında hakemlik standartlarının yükselmesine katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.