Cihangir’in gözü yukarılarda

Cihangir’in gözü yukarılarda

Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Cihangir, devreyi dördüncü sırada tamamladı

A+A-

ZİRVEDEKİLERE PUAN KAYIPLARI YAŞATTI… Son Kıbrıs Kupası şampiyonu Cihangir, ilk devreyi liderin 8 puan gerisinde tamamladı. Devre içerisinde üçer maçlık iki galibiyet serisi yakalayan Mesarya ekibi, şampiyonluğa oynayan ekiplerden Yenicami ve Mağusa Türk Gücü’ne önemli puan kayıpları yaşattı

 

Geride bıraktığımız sezonu Kıbrıs Kupası şampiyonluğu tamamlayan Cihangir, yeni sezonun ilk devresini 4’üncü sırada tamamladı. Mesarya ekibi inişli çıkışlı bir grafik sergilediği ilk devrede liderin 8 puan gerisinde dördüncü sırada devre arasına girdi. Sezona üst sıralar parolası ile başlayan Cihangir an itibarı ile bu hedefine ulaşmış gibi görünüyor.

 

İyi başlamadı, sonra toparlandı

Lige Küçük Kaymaklı deplasmanında beraberlikle başlayan Cihangir, ikinci haftada kendi sahasında Merit Alsancak Yeşilova’ya mağlup olarak planladığı gibi bir başlangıç yapamadı. İlk üç puan ise üçüncü haftada geldi. Mesarya ekibi deplasmanda Çetinkaya’yı 2-0 yenerken, akabinde iç sahada Türk Ocağı’nı 3-2, sonra da deplasmanda Binatlı’yı 2-0 yenerek üç maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak toparlanma sinyalleri verdi.

 

Dört maçta 10 puan

Dördüncü haftada Gönyeli’yi konuk eden Cihangir rakibine 2-1 yenilince iç sahada ikinci yenilgisini yaşadı. Beşinci haftada Gençler Birliği deplasmanından 2-2’lik beraberlikle dönen Cihangir bir puan kaybı daha yaşadı. Sırası ile Esentepe, Gençlik Gücü ve Girne Halk Evi galibiyetleri ile yine bir seri yakalayan Cihangir, konuk olduğu Yenicami deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen bulduğu gollerle 2-2’lik skorla bu deplasmandan 1 puan çıkardı ve son 4 maçında hanesine 10 puan yazdırdı.

 

Araya galibiyetle girdi

Toplanan 10 puanın adından peş peşe gelen Doğan Türk Birliği ve Baf Ülkü Yurdu mağlubiyetleri moralleri bozsa da özellikle 14’üncü haftada Mağusa Türk Gücü karşısında alınan 4-3’lük galibiyet yüzleri güldürdü. Ligin son haftasında elde edilen 2-0’lık Lefke galibiyeti de Cihangir’in devre arasında 3 puanla girmesini sağladı.

 

Zirveye oynayanlardan puanlar alındı

Cihangir ligin ilk yarısında özellikle liderlik mücadelesi veren Yenicami ve Mağusa Türk Gücü’ne önemli puan kayıpları yaşattı. Yenicami deplasmanından 2-2’lik skorla siyah beyazlılara önemli bir kayıp yaşatan Cihangir, Mağusa Türk Gücü’nü de mağlup ederek zirve yolundaki rakibini evine puansız gönderdi.

 

Deplasmanda yenilmiyor

Ligin ilk yarısında 27 puan toplayan Cihangir bu puanların 15’ini kendi sahasında, 12’sini ise deplasmanlarda toplama başarısı gösterdi. İç sahada berabere kalmayan ve 5 galibiyete karşılık 3 yenilgi yaşayan Mesarya ekibi, buna karşılık deplasmanlarda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Cihangir deplasmanda 1 yenilgi ile dış sahada en az mağlup olan takım olarak ilk devreyi tamamladı.

 

Sadece iki maçta gol atamadı

Cihangir ligin ilk yarısında 28 gol kaydetme başarısı gösterdi. Bu gollerin 15’ini evinde kaydeden Cihangir, 13 golü dış sahalarda attı. Cihangir 28 golle en çok gol atan takımlar sıralamasında 6’ncı basamağı Baf Ülkü Yurdu ile paylaştı. Mesarya ekibi kalesinde ise 26 gol gördü. Ligin ilk yarısında sadece iki maçta gol atma başarısı gösteremeyen Cihangir, 13 maçta rakip fileleri en az 1 kez, en fazla 4 kez havalandırdı. Cihangir sadece 3 maçı gol yemeden tamamlayabildi.

 

9 isim skora katkı yaptı

Ligin ilk yarısında Cihangir’de 9 oyuncu skora katkı yaptı. Kaydedilen 28 golde en fazla gol atan oyuncu 6 golle Victory oldu. Bu oyuncuyu 5’er golle Fırat Ersalan ve Nnaemeka Uzor takip etti. Çağlar Toklu ve Uche Sunday’in 3’er golle skor tabelasını değiştirdiği Cihangir’de, Ali Öztürk ve Musa Şanlıer 2’şer, Ertan Bulut ve Salih Say 1’er gol kaydetti.

 

SONUÇLAR

1. Hafta: Küçük Kaymaklı – Cihangir: 2-2

2. Hafta: Cihangir - Merit Alsancak Yeşilova: 1-4

3. Hafta: Çetinkaya – Cihangir: 0-2

4. Hafta: Cihangir - Türk Ocağı: 3-2

5. Hafta: Binatlı – Cihangir: 0-2

6. Hafta: Cihangir – Gönyeli: 1-2

7. Hafta: Gençler Birliği – Cihangir: 2-2

8. Hafta: Cihangir – Esentepe: 2-1

9. Hafta: Gençlik Gücü – Cihangir: 2-3

10. Hafta: Cihangir - Girne Halk Evi: 2-1

11. Hafta: Yenicami – Cihangir: 2-2

12. Hafta: Cihangir - Doğan Türk Birliği: 0-2

13. Hafta: Baf Ülkü Yurdu – Cihangir: 3-0

14. Hafta: Cihangir - Mağusa Türk Gücü: 4-3

15. Hafta: Cihangir – Lefke: 2-0

 

GOLLER

6 Gol: Victory

5 Gol: Fırat Ersalan, Nnaemeka Uzor

3 Gol: Çağlar Toklu, Oliver Uche Sunday

2 Gol: Ali Öztürk, Musa Şanlıer

1 Gol: Ertan Bulut, Salih Say

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.