“Bu benim hayalimdi”

“Bu benim hayalimdi”

Yenicami’nin ilkleri yaşadığı şampiyonlukta önemli paya sahip olan Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, hayalinin gerçek olduğunu söyledi.

A+A-
  • DEVECİOĞLU: “MİSYON VE VİZYONUMUZU TAMAMLAMADIK”... “2010 yılında Yenicami Akademi kurulduğunda, bir gün bu takımın başında A takım antrenörü olarak yer almak ve şampiyonluk yaşamak isterim demiştim. Bu benim hayalimdi ve gerçekleştirdik. Misyon ve vizyonumuzu henüz tamamlamadık. Kulübe uzun yıllar hizmet etmek istiyorum”

 

  • “OYUNCULARIM TARİHE GEÇTİ”... “Yaş ortalaması genç, şampiyonluk konusunda çok tecrübeli bir kadroyuz. Cumartesi günkü sonuçların ardından MTG deplasmanında alacağımız sonuç ikinci yıldız, mart ayında şampiyonluk ve ilk defa 16 takımlı ligde şampiyonluk getirecekti. Futbolcularım arzulu çıktıkları maçı kazanarak şampiyon dönmemizi sağladı. Tarihe geçtiler”

 

  • “UMARIM ÖRNEK OLUR”... “Bu başarının genç antrenörlere motivasyon sağlayacağını umuyorum. Özelde Yenicami Akademi’de çalışan, genelde de tüm ülke sınırları içerisinde çalışan genç antrenörlere umarım örnek teşkil eder. Onlar da görev verilmesi durumunda ülke çapında aynı başarıyı tekrarlarlar”

 

K-Pet Süper Lig’de sezonun tamamlanmasına 6 maç kala Yenicami, 2016 – 2017 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi. Bu başarı aynı zamanda beraberinde birçok ilki getirdi. Tarihindeki sekizinci şampiyonluğuna uzanan siyah beyazlılar, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) talimatları doğrultusunda her 4 şampiyonluğa verilen 1 yıldız uygulamasında, ikinci yıldızı takmaya hak kazandı. KTFF tarihinde ülke futbolunun en üst ligi ilk kez 16 takımla oynanırken, 16 takımlı ilk sezonu şampiyon olarak tamamlayan Yenicami bu alanda da bir ilki başardı. Ülke futbolunda görülmesi zor bir başarı da şampiyonluğun Mart ayında gelmesi oldu.

 

Devecioğlu’ndan bir ilk

Bir diğer başarı ise teknik direktör Sedat Devecioğlu tarafından elde edildi. Devecioğlu, ülke futbolunun en üst liginde şampiyon olan en genç teknik adam olarak kayıtlara geçti. Henüz 32 yaşında olan genç teknik adam, geçtiğimiz yıl Dumlupınar ile Birinci Lig’de, bu sezon da Yenicami ile Süper Lig’de şampiyon olarak iki ligde, iki sezon üst üste iki farklı takımla şampiyon olma gibi bir unvanın da sahibi oldu. YENİDÜZEN’e şampiyonlukla ilgili düşüncülerini aktaran Devecioğlu, bir hayalinin gerçekleştiğini belirtti.

 

Devecioğlu: “Misyon ve vizyonumuzu henüz tamamlamadık”

Sözlerine “Bu benim hayalimdi” diyerek başlayan Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, “2010 yılında Yenicami Akademi ilk kurulduğunda, bir gün bu takımın başında A takım antrenörü olarak yer almak ve şampiyonluk yaşamak isterim demiştim. Bu benim hayalimdi ve Yenicami’deki ilk yılımda oldu. Misyon ve vizyonumuzu henüz tamamlamadık. Kulübe uzun yıllar hizmet ederek, 2010 yılından bu yana akademiden gelen oyuncularla, uzun yıllar A takımda birlikte çalışmak istiyorum” dedi.

 

“Kötü oyuna rağmen güzel bir seri yakaladık”

Sezonun ilk maçında yaşanan Yalova mağlubiyeti sonrasında kafalarda soru işareti oluşup oluşmadığı yönündeki soruda, ilk günden inançlı olduklarına vurgu yapan Sedat Devecioğlu, “15 Temmuz’dan bugüne kadar ligde tek mağlubiyetimiz Yalova maçı. Sezon öncesi 12 hazlrık maçı yaptık. Ligin ilk yarısında 15 maç. Devre arasında 3 hazırlık maçı ve ikinci devrede şu ana kadar 8 maç oynadık. Yalova maçı ligde kaybettiğimiz tek maç. O maçtan sonra ikinci haftada oynayacağımız G.Gücü maçına kadar üzerimizde büyük bir baskı oluşturdu. G.Gücü galibiyeti ile rahatladık. Kötü oynamamıza rağmen arkasına güzel bir seri yakaladık” ifadelerini kullandı.

 

“Farkın açılması ilk devrede avantaj oldu”

Yakaladıkları seride rakiplerinin puan kaybı yaşaması ile birlikte aradaki puan farkının açıldığını hatırlatan Sedat Devecioğlu, “Bu da bizim için ilk devre adına büyük bir avantaj oldu. Devre arasını çok iyi geçirdik. İkinci yarıya aynı çıkışla başlamak önemliydi, onu başardık. Üç dört maç sonra aradaki puan farkı arttı. Mağusa Türk Gücü maçına gelene kadar son maçlarımızda 4-0’lık galibiyetlerimiz oldu. Cumartesi günkü sonuçların ardından MTG deplasmanında alacağımız sonuç ikinci yıldız, mart ayında şampiyonluk ve ilk defa 16 takımlı ligde şampiyonluk getirecekti. Futbolcularım bunun bilinci ile arzulu çıktıkları maçı kazanarak oradan şampiyon dönmemizi sağladılar” dedi.

 

“Yaş ortalaması genç, şampiyonluk tecrübesi fazla bir kadroyuz”

“Yaş ortalaması çok genç bir takım olmamıza rağmen şampiyonluk konusunda da çok tecrübeli bir kadroya sahibiz” diyerek sözlerini sürdüren Devecioğlu, “Bu oyuncular 2. Yıldızı takan kadro olarak tarihe geçtiler. Bundan 20 yıl sonra anıldıklarında onlar için en büyük manevi duygu olacaktır” dedi. Yenicami’nin her yıl şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro yapısı kuracağını, gelişim gösteren gençleri her yıl kadrolarına dahil etmek arzusunda olduklarını belirten Devecioğlu, “Doğal olarak uzun vadede takım alt yapıdan gelecek olan oyunculardan oluşacak” ifadelerini kullandı.

 

“Umarım genç antrenörlere motivasyon sağlar”

Geçtiğimiz yıl Dumlupınar ile 1. Lig’de, bu yıl da Yenicami ile Süper Lig’de şampiyonluk yaşayan bir teknik adam olarak yakaladığı bu başarı hakkındaki düşünceleri sorulduğunda Devecioğlu; “Benim şampiyonluğumun genç antrenörlere motivasyon sağlayacağını umuyorum. Özelde Yenicami Akademi’de çalışan, genelde de tüm ülke sınırları içerisinde çalışan genç antrenörlere umarım örnek teşkil eder. Onlar da görev verilmesi durumunda ülke çapında aynı başarıyı tekrarlarlar” ifadelerini kullandı. Hedeflerin bitmediğini söyleyen genç teknik adam, yeni sezonda da Süper Kupa ve Kıbrıs Kupası gibi şampiyonlukları da kazanmak istediğini dile getirdi.

 

“Şampiyonluğun aslan payı onlarındır”

“Kolay gibi görünen bir şampiyonluk. Ama çok da kolay olmadı” diyen Devecioğlu, “15 Temmuz’dan beridir çok yoğun bir çekilde çalıştık. Bu bağlamda futbolcularıma, onların ailelerine ve benim aileme teşekkür ederim. Çok büyük özveride bulundular. Başkan ve yönetim kurulu, ana sponsorumuz Nicosia Finans, sezon boyunca bize çok büyük katkılar yaptı. Şampiyonluğun aslan payı onlarındır” dedi.

 

Teşekkür

“Sezon boyunca, takıma katkı koyan A2, U15 ve Akademi antrenmrlerine teşekkür ediyorum. Teknik heyetimle inanılmaz uyumlu çalıştık. Özgü Bayraktar, Hakan Dervişoğlu, Ahmet Dümenci ve Ozan Uzuntürk, bu şampiyonluk serüveninde sezon boyunca beni rahatlatma adına çok fazla sorumluluk üstlendiler. Onlara minnettarım” diyen Devecioğlu, “Bugünlere gelmemde emeği olan ailem, arkadaşlarım, tüm antrenörlerim, futbol oynadığım abilerim, eğitimim esnasındaki öğretmenlerim, YDÜ BESYO’daki hocalarım, Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği, takım arkadaşlarım, futbola başladığım köyüm Turunçlu, bana çok şey katan Ağırdağ, antrenörlük ve futbolculuk yaptığım Değirmenlik, Geçitkale, Serdarlı, Dumlupınar ve futbol gelişimimin en önemli noktası olan Yenicami Ağdelen Kulübü’ne bana bu noktaya gelmemde gelişim olanağı sağladıkları için onlara teşekkürü bir borç bilirim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 3163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.