Bir ilk yaşandı

Bir ilk yaşandı

CONIFA çatısı altında oynanan ilk kadın milli maçında ülkemiz milli takımı ile Sapmi, Girne’de karşı karşıya geldi. Maçı 4-0’lık skorla Sapmi kazandı

A+A-

KKTC A Milli Kadın Takımı ile Sapmi Kadın Milli Takımı, Girne Mete Adanır Stadı’nda tarihi bir maça çıktı. Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu (CONIFA) çatısı altında ilk kez bir kadın milli maçı oynandı. Karşılaşmayı 4-0’lık skorla konuk Sapmi kazanırken, CONIFA tarihinde bir ilk yaşanmış oldu.

Mete Adanır Stadı’ndaki öncesinde her iki takım seremonide birlikte objektiflere poz verdi. KKTC A Milli Takımı Sevim Okur, Zeynep Süngü, Zaliha Ersöz, Sıdıka Nurtunç, Mine Dayı, Zehra Borazancı, Cemre Kara, Ümmühan Baş, Dilek Özbilen, Ayten Kaptan ve Nazlı Sökmen ilk 11’i ile sahaya çıktı. Kadro da yer alan Sena, Ayşe ve Fatma teknik ekipten forma şansı bulan yedek oyuncular oldu. Şakir Azizoğlu’nun orta hakem olarak görev yaptığı, Nurhan Kutlugül ve Rüya Sakallı’nın yardımcı hakem olarak görev yaptığı maçın dördüncü hakemlik görevini Sabriye Atikoğlu gerçekleştirdi. Konuk Sapmi’ye galibiyeti getiren golleri 27’nci dakikada Sigrun Linaker, 57’nci dakikada Emilie Kristiansen ve 65’inci dakikada Sandra Rebecca ve 90+1’inci dakikada Chistina kaydetti.

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.