“Babam ve benim için gurur verici”

“Babam ve benim için gurur verici”

Billy Mehmet, CONIFA 2018 Dünya Kupası ana sponsoruna röportaj verdi, milli formayı giymekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi

A+A-

KKTC A Milli Takımı’nın CONIFA 2018 Dünya Kupası’ndaki önemli gol ayaklarından olan Billy Mehmet, organizasyonun ana sponsoru Paddy Power’a röportaj verdi. Billy Mehmet’in 14 yıl önce İrlanda U21 takımını temsil ettiğini, oyuncunun şu sıralar CONIFA 2018’de Kuzey Kıbrıs forması giydiği belirtildi.

Londra doğumlu olan Mehmet’in 2004 yılında anneannesinden dolayı İrlanda U21 milli takımı ile Polonya karşısında ilk kez forma giyme şansı yakaladığı, West Ham akademinin şaşalı döneminde yer alarak İskoçya’da Dunfermline ve St. Mirren takımlarında forma giydiğini, parlak bir geleceğe sahip olmasının beklendiği ifade edildi. Mehmet’in Polonya karşısında forma giymesinin üzerinden 14 yıl geçmesinin ardından CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda KKTC A Milli Takımı ile ilk maçına çıktığı, onun futbol yolculuğunda son adımların olduğu, İrlanda U21 takımının formasını 6 kez giydiği ve A takımda hiç görev yapamadığı belirtildi.

 

Mehmet: “Benim ve babam için gurur verici”

“İskoçya, Avustralya ve Türkiye’ye gitmeden önce West Ham’da futbola başladım” diyen Mehmet, “Bir süredir yurt dışında oynuyorum. Kuzey Kıbrıs’ta futbol oynamaya başlamadan önce bu turnuva hakkında hiçbir bilgim yoktu” dedi. Dünyanın çevresinde dönen kariyerinde 32 yaşında babasının köklerini taşıyan ülke ile yeniden birleştiği belirtilirken, oyuncunun Alsancak Yeşilova ile imzaladığı ifade edildi. “Onlar için daha önce oynayabilirdim ama onlar hakkında pek bir bilgim yoktu. Londra benim büyüdüğüm yer. Dünya Kupası için beni seçmeleri harika oldu. Her zaman söyledim, babamın doğduğu ülke için seve seve oynarım. Bu benim ve babam için gurur verici bir an” ifadelerini kullandı.

 

“Şu anda bulunduğum yerden memnunum”

Billy Mehmet’in İrlanda ve Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra Kıbrıs Cumhuriyeti ve İngiltere için de oynayabilecek bir durumunun olduğu belirtilen röportajda “Gençken Kıbrıs’ı temsil etme düşüncem yoktu. İrlanda için oynadım ve gözlerimi kapatıp beni çağırmalarını bekledim. Ama Kıbrıs’ı temsil etmek aradığım şey değildi. Kıbrıs için çağrılabilirdim ama olan oldu. Şu anda olduğum yerden memnunum” şeklinde konuştu.

 

“Belki bir gün…”

“Kuzey Kıbrıs’taki takımlar Kıbrıs Cumhuriyeti’nde FIFA’nın parçası olan takımlarla bir arada değil” diyerek sözlerini sürdüren Mehmet şunları söyledi: “Onlar kendi kökleri, kültürü ve esasen milli takımlarından gurur duyuyorlar. Kıbrıs’a ilk gittiğimde Kuzey ve Güney takımlarını bir arada birleştirmeye çalıştıklarını duydum ama neler olduğunu anlamadım. İşin içinde politika olduğunu gözlemledim. Birleşme olursa tabi ki iyi olur ama olmazsa biz bu tarz organizasyonlarda yer alarak, başarılı olarak tanınabilmeyi deneyeceğiz, belki bir gün olur.”

 

“Kupa ile dönersek harika olur”

Kuzey Kıbrıs’taki destekçilerimizi gururlandırmayı umuyoruz” diyen Mehmet, “Önceki turnuvada iyi sonuçlar elde edildi, bu turnuvada daha iyisini yaparak kazanmak istiyoruz. Dünya Kupası’nı kazanmak çok büyük bir şey. Bunun hangi seviye olduğu fark etmiyor çünkü bu Dünya Kupası. Evimize kupa ile dönersek bu herkes için harika bir anı olur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 2901 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.