“Asla müsaade etmeyeceğiz”

“Asla müsaade etmeyeceğiz”

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği açıklama yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği yazılı açıklama yaparak hakemlik pretijinin zedelenmesine izin vermeyeceklerini, onur kırıcı, kişilik haklarına zedeleyici yorum ve görüş bildirenlere karşı yasal haklarının saklı olduğunu belirtti.

“Kıbrıs Türk Futbol hakemlik prestijinin zedelenmesine de asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerininin kullanıldığı ve Dernek başkanı Niyazi Nizam imzası taşıyan açıklamada kulüp teknik adam ve yöneticilerinin maçların ardından kitle iletişim araçlarında maksadı aşan değerlendirmeler yaptığı, bunun da kendilerini üzdüğünü belirtirken, bu tür söylevlerin kolaycılıktan öte bir şey olmadığı kaydedildi.

 

“Bu tür söylevler, kolaycılıktan öte bir şey değil”

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Yönetim Kurulu olarak, 2016-2017 Futbol Sezonunun ikinci devresinin ilk periyodlarını geride bıraktığımız bu günlerde, futbol kulüplerinin teknik heyet ve yöneticileri radyo, televizyon, gazete veya sosyal medya aracılığıyla, maç sonu maksadını aşan değerlendirmeler yaptığını görmekteyiz. Bu değerlendirmelerin çoğunluğu, maç içerisindeki takımların taktiksel değerlendirmelerden yoksun, salt hakemlere karşı onur kırıcı, kişi haklarını zedeleyici ve futbol kulüplerinin taraftarlarını kışkırtıcı ifadeleri içinde barındırması, bizleri derinden üzmektedir. Bu tür söylevler, kolaycılıktan öte bir şey değildir.”

 

“Saygının karşılıklı olması gerekliliği elzemdir”

“Kulüplerimiz, Kıbrıs Türk futbolunun geleceğine yönelik olarak, kendi kurumsal yapılarının sürdürülebilir bir şekilde oluşturulması için gerekli önlemleri nasıl alacaklarının yollarını aramalıdırlar. Halbuki işin kolayı olarak, kaybedilen her maçtan sonra hakemlerimizi hedef alan söylemler, olumsuz algılamaların oluşma riskini de taşımaktadır. Futbolun içerisinde yapılan hakem hatalarının, futbol kulüplerinin lehlerine olduğu durumlarda, sessiz kalmaları ne kadar manidar olduğu sizlerin takdirine bırakıyoruz. Saygının karşılıklı şekilde olması gerekliliği, futbolumuzun geleceği açısından da elzem olduğunun bilincindeyiz. Kıbrıs Türk Futbol hakemliğinin yıllardan beri ülke futboluna katkı koydukları ve takdir edildiklerini göz önünde bulundurursak, hakemlerimize bir anda sporun ruhuna yakışmayacak tutum ve davranışlar sergilemek isteyenlerin amaçlarını öncelikle sorgulamamız gerekir.”

 

“Sükûnet ve olgunluğumuzu korumaya özen göstereceğiz”

“Değerli spor kamuoyumuz, bizler her türlü zor şartlarda ülke sporuna katkı koyduk ve koymaya da devam edeceğiz. Olaylar karşısında sükûnet ve olgunluğumuzu korumaya özen göstereceğiz. Dernek olarak, yapılan olumlu her türlü eleştiriyi saygı ile karşılarken, onur kırıcı, kişilik haklarına zedeleyici yorum ve görüş bildirenlere karşı yasal haklarımızın saklı olduğunu ve Kıbrıs Türk Futbol hakemlik prestijinin zedelenmesine de asla müsaade etmeyeceğimizi siz saygıdeğer spor kamuoyunun bilgisine getiririz.”

Bu haber toplam 2883 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum