7 kulüp ‘İstikrar’ dedi

7 kulüp ‘İstikrar’ dedi

K-Pet Süper Lig’de sezon boyunca 7 kulüp sezona başladıkları teknik adamlarla sezonun sonunu gördü

A+A-

 

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Süper Lig’de 2016 – 2017 futbol sezonunda 7 kulüp sezona başladığı teknik adamla sezonu tamamladı. Ligde 6 kulüp 2 teknik adamla sezonu tamamlarken, iki kulüp 3 teknik adamla sezonu geçirdi. Mağusa Türk Gücü de 4 farklı isimi sezon başında takımın başına getirerek ön plana çıktı.

 

En çok değişim MTG’de yaşandı

K-Pet Süper Lig’de sezon içerisinde 13 kez teknik adam değişikliğine gidildi. En fazla değişimi yaşayan kulüp ise Mağusa Türk Gücü oldu. Mağusa ekibi sezona Ali Oraloğlu ile başlarken, 8’inci haftada rahatsızlık geçiren Oraloğlu görevinden ayrılma kararı alınca takımı yardımcısı Batu Seyis aldı. Ancak 12’nci haftada yaşanan gelişmeler sonrasında Seyis de görevinden ayrılırken takım ilk yarı sonuna kadar A lisans sahibi Talat Şentürk’e emanet edildi. İkinci yarıya Kılıç Ali Kahraman ile giren MTG’de 25’inci haftada yaşanan gelişmeler ışığında sezon başında takımı çalıştıran Ali Oraloğlu 26’ncı haftadan son haftaya kadar takımın başında yer aldı. MTG, sezon içerisinde 4 farklı teknik adamla çalışarak bu sezon en fazla değişim yaşayan kulüp oldu.

 

Mormenekşe ve Lefke’de hareketli bir sezon yaşandı

Mormenekşe ve Lefke de teknik adam konusunda hareketli bir sezon geçirdi. Mormenekşe sezona Kılıç Ali Kahraman ile başlarken, Kahraman 12’nci haftada görevinden ayrıldı. 13’üncü haftada takımın başına gelen Hüseyin Cantürk ile 27’nci haftaya kadar çalışan Mormenekşe, son üç haftada A lisans sahibi Halil Erdoğuş ile sezonu noktaladı. Lefke ise sezona başladığı İltaç Karayel ile 11’inci haftada yol ayrımına gitti. Bu haftada takımın başına gelen Mehmet Solkanat ise 23’üncü haftaya kadar doğu bölgesinin başında sahaya çıktı. Lefke 25’inci haftadan son haftaya kadar Haldun Oktay nezaretinde maçlarını oynadı.

 

6 kulüp ikişer isimle çalıştı

Altı takım sezonu ikişer teknik adam ile noktaladı. GAÜ Çetinkaya Mehmet Ali Özgürgün ile başladığı sezonu Turan Altay ile tamamladı. Rıza Erseven’in ilk dört hafta görev yaptığı Türk Ocağı’nda Mehmet Bolkan sezonu noktalarken, Baf Ülkü Yurdu’nda Ahmet Soğukpınar ve Bülent Aytaç görev yaptı. Dumlupınar Eralp Şerifoğlu ile ilk 4 haftayı geçirirken diğer haftalarda Mustafa Borataş saha kenarında yer aldı. Binatlı’da Ulus Nasıroğlu ile başlayan sezon Gökmen Davutoğlu ile noktalanırken, Değirmenlik Mustafa Özarabacı ile başladığı sezonun sonunu İzzet Kaçmaz ile görmüş oldu.

 

7 kulüp istikrarlı

K-Pet Süper Lig’de 7 kulüp teknik adam konusunda istikrarlı bir sezon geçirdi. Yenicami, Doğan Türk Birliği, Cihangir, Gençler Birliği, Yalova, Küçük Kaymaklı ve Gençlik Gücü sezonu başladıkları teknik adam ile tamamladılar. Kulüplerin çalıştıkları teknik adam ve antrenörler şöyle:

 

YENİCAMİ (1)

Sedat Devecioğlu

 

DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ (1)

Caner Oshan

 

CİHANGİR (1)

Toygar Davulcu

 

GENÇLER BİRLİĞİ (1)

Hasan Topaloğlu

 

YALOVA (1)

Derviş Kolcu

 

KÜÇÜK KAYMAKLI (1)

Muharrem Mertdin

 

GENÇLİK GÜCÜ (1)

Niyazi Göksun

 

GAÜ ÇETİNKAYA (2)

Mehmetali Özgürgün (Sezon başından 20. Haftaya kadar) – Turan Altay (21. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

TÜRK OCAĞI (2)

Rıza Erseven (1. Haftadan 4. Haftaya kadar), Mehmet Bolkan (5. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

BAF ÜLKÜ YURDU (2)

Ahmet Soğukpınar (1. Haftadan 12. Haftaya kadar), Bülent Aytaç (12. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

BİNATLI (2)

Ulus Nasıroğlu (1. Haftadan 10. Haftaya kadar), Gökmen Davutoğlu (11. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

DEĞİRMENLİK (2)

Mustafa Özarabacı (1. Haftadan 15. Haftaya kadar), İzzet Kaçmaz (16. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

DUMLUPINAR (2)

Eralp Şerifoğlu (1. Haftadan 4. Haftaya kadar), Mustafa Borataş (5. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

LEFKE (3)

İltaç Karayel (1. Haftadan 11. Haftaya kadar) – Mehmet Solkanat (11. Haftadan 23. Haftaya kadar) – Haldun Oktay (25. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

MORMENEKŞE (3)

Kılıçali Kahraman (1. Haftadan 12. Haftaya kadar), Hüseyin Cantürk (13. Haftadan 27. Haftaya kadar), Halil Erdoğuş (28. Haftadan sezon sonuna kadar)

 

MAĞUSA TÜRK GÜCÜ (5)

Ali Oraloğlu (1. Haftadan 8. Haftaya kadar. 26. Haftadan sezon sonuna kadar) Batu Seyis (9. Haftadan 12’nci haftaya kadar), Talat Şentürk (13. Haftadan 15. Haftaya kadar), (16. Haftadan – 25. Haftaya kadar)

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.