1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zürih’e Nisan’da gidilebilir
Zürih’e Nisan’da gidilebilir

Zürih’e Nisan’da gidilebilir

Ocak’2013 ayında yapılan “olumlu” açıklamalara rağmen tarafların Mart’2013 ayında yapılmaması gereken toplantıyı henüz gerçekleştirememeleri futbol severlere hayal kırıklığı yarattı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında gerçekleştirilen görüşmelerin Mart’2013 ayında Zürih’te devam etmesi bekleniyordu. Ancak yoğun işlerin ileri süren KOP nedeniyle, Zürih’te ne zaman bir araya gelineceği henüz belli değil.
17 Ocak 2013 tarihinde KTFF Lokali’nde gerçekleşen ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı, KTFF Danışmanı Jerome Champagne, KOP Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, Başkan Yardımcısı Nikos Nikolau, FIFA Gözlemcisi Primo Cornaro ve UEFA Gözlemcisi Mark Essetti’nin de katıldıkları 40 dakikalık toplantı sonrasında görüşmelerin “olumlu” geçtiği açıklanmıştı.
KOP Başkanı Koutsokoumnis’in “Artık tünelin ucundaki ışığı gördüm” dediği toplantı sonrasında KTFF ve KOP yetkililerinin Mart’2013 ayında Zürih’te FIFA ve UEFA yetkilileri ile birlikte yeniden buluşacağını da açıklamıştı.
Toplantıya gözlemci sıfatı ile katılan Dünya Futbol Federasyonu (FIFA) yetkilisi Primo Kornaro, toplantının oldukça olumlu geçtiğini ve her iki tarafın anlaşması halinde FIFA olarak gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söylemişti.
Ocak’2013 ayında yapılan “olumlu” açıklamalara rağmen tarafların Mart’2013 ayında yapılmaması gereken toplantıyı henüz gerçekleştirememeleri futbol severlere hayal kırıklığı yarattı.

Mart değil Nisan başı
KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu olarak KOP yetkilileri ile hemen her gün görüştüklerini belirten Orçun Kamalı, Zürih’te yapılması gereken toplantı tarihinin henüz netleşmediğini söyledi.
“Görüşmenin tarihini KTFF ile KOP belirleyecek” diyen Kamalı şöyle devam etti, “KOP yetkililerinin UEFA komitelerinde görevleri var ve şu sıralar çok yoğun bir çalışma temposu içerisindedirler. Bu nedenle KOP’tan gelen talep üzerine Zürih’e Mart’2013 sonu veya Nisan’2013 başı gidilebilir. Ancak henüz net bir tarih yok.”

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur
Etiketler : ,