1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zorlu viraj
Zorlu viraj

Zorlu viraj

Telsim Süper Lig’in 22’nci hafta maçlarından lider Çetinkaya, Mağusa deplasmanına, ikinci sıradaki Yenicami’de Girne deplasmanına gidecek

A+A-

Telsim Süper Lig’in 22’nci hafta maçlarından lider Çetinkaya, Mağusa deplasmanına, ikinci sıradaki Yenicami’de Girne deplasmanına gidecek


Ligde son beş haftaya girilirken, özellikle lider Çetinkaya’nın, Mağusa Türk Gücü deplasmanı ve önümüzdeki hafta oynayacağı Küçük Kaymaklı maçlarından kayıpsız ayrılmanın yolarını arayacak

İkinci sıradaki Yenicami, Çetinkaya’nın puan kaybetmesini beklerken, 25’inci hafta karşılaşacağı Çetinkaya maçını kazanıp şampiyon olmanın hesaplarını yapmakta

Hüseyin Kıral
Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Telsim Süper Lig’in 22’nci hafta maçlarında lider Çetinkaya, Mağusa deplasmanında ligde zor günler geçiren Mağusa Türk Gücü karşısında galip gelmeye çalışacak. İkinci sıradaki Yenicami’de, liderden uzaklaşmamak adına, Doğan Türk Birliği karşısında Girne 20 Temmuz Stadı’ndan üç puan çıkarmak durumunda.
22’nci haftaya bakıldığı zaman play – off oynamamak için mücadele veren Hamitköy, Türk Ocağı, Cihangir, Lapta, Serdarlı ve Gençlik Gücü takımları yapacakları maçlardan sonra alacakları puanlarla durumları netleşecek.

Telsim Süper Lig’de bugün

Mağusa T.G. – Çetinkaya (Ecvet Kanatlı)
Lider Çetinkaya, ligin tamamlanmasına 5 hafta kala Mağusa’da en zor deplasman maçına çıkıyor. Çetinkaya, böylesi bir maç öncesi, Mağusa Türk Gücü maçına kafa olarak nasıl ve ne şekilde hazırlandığı önemli. Kağıt üzerinde favori olarak görünen Çetinkaya, Mağusa Türk Gücü’nün de ligdeki kötü durumu, işinin bizlere hiç de kolay olmayacağını gösteriyor.
Mağusa Türk Gücü, Çetinkaya karşısında alacağı bir mağlubiyet ile moral motivasyonunu kaybetmesi sonrası ligin sonunda Mağusa adına hiç de hoş olmayan olay gerçekleşebilir.

Doğan T.B. – Yenicami (Kerem Eran)
Ligin ikinci yarısının flaş takımı olan Doğan Türk Birliği, ligde üst sıralara oynayan Küçük Kaymaklı’yı mağlup ederken, lider Çetinkaya ile de berabere kalarak dikkatleri üzerine çekti. Bugün karşılaşacağı Yenicami maçından da üç puan almanın hesaplarını yapıyor. Yenicami’de her ne sebeple olursa olsun ligde 25. hafta karşılaşacağı Çetinkaya maçına kadar puan veya puanlar kaybetmeye hiç niyeti yok gibi. Hatta Çetinkaya’nın o maça kadar puan kaybetmesini ve o maçtan alacakları galibiyetle de şampiyonluğu hesap ediyorlar.

Serdarlı – Lapta (Mehmet Sezener)
Serdarlı takımının ligde çıkacağı en önemli karşılaşma olan Lapta maçını kazanması durumunda tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’de belki de kalıcı olacak.
Lapta takımı Serdarlı’ya göre ligde rahat durumda görünse de, tamamen rahatlayabilmek için iki galibiyete daha ihtiyacı var.

Hamitköy – Lefke (Fehim Dayı)
Ligde kalan beş hafta içerisinde alacağı herhangi bir galibiyetle play – out’un dışında kalacak olan Lefke takımı, Hamitköy maçında favori olarak görünmüyor. Hamitköy, ilerleyen haftalarda zor anlar yaşamamak için bu maçtan ne yapar eder üç puanı alır gibi görünüyor.

Telsim Süper Lig’de yarın

Cihangir - Türk Ocağı (Serkan Şimşek)
22. hafta maçlarının içinde en önemli karşılaşma olan Cihangir – Türk Ocağı maçında galip gelen tarafın play – out’un dışına çıkacağı bir karşılaşma olacak gibi görünüyor.
Motivasyonunu kaybetmiş iki takımın mücadelesinde galip gelen taraf çok büyük bir ohhh çekerken, mağlup olan taraf ise kalan dört hafta sonunda neler yaparımın hesaplarını şimdiden yapmaları gerek.

K. Kaymaklı - B. Bağcıl (Olkan Özyanık)
Ligde en rahat konumda bulunan iki takımın mücadelesinde, bugün oynanacak olan Çetinkaya ve Yenicami’nin alacağı sonuçlar Küçük Kaymaklı’nın, Bostancı Bağcıl karşısında alacağı bir galibiyetle üst sıralara yanaşması, ligin yeniden başlamasına neden olabilir.    

Göçmenköy – G.Gücü (Osman Özpaşa)
Ligde var olduğunu haftalar geçtikçe hissettirmeye başlayan Gençlik Gücü, geçtiğimiz hafta iyi oynadığı maçtan mağlup ayrılması morallerini bozdu.
Göçmenköy karşısında zorlanması beklenmeyen Gençlik Gücü’nün moralsizliği sonucu maçta hüsrana da uğrayabilir.

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur
Etiketler : ,