1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Zorlu Töre de aday olduğunu açıkladı
Zorlu Töre de aday olduğunu açıkladı

Zorlu Töre de aday olduğunu açıkladı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, 31 Ekim'de yapılacak UBP 20. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa aday olduğunu bugün resmen açıkladı.

A+A-

Lefkoşa'da Golden Tulip Otel’de düzenlediği basın toplantısında başkanlığına adaylığını açıklayan Zorlu Töre, "Kıbrıs meselesinde ve müzakere sürecinde yaşanan durumu dikkate alarak genel başkanlığa aday olmayı milli bir sorumluluk olarak gördüm ve aday oldum" dedi.  Zorlu Töre, ailesinin de katıldığı basın toplantısında, halktan aldığı destek ile aday olmaya karar verdiğini ifade ederek, bunları dikkate alarak adaylığının "şart" olduğunu düşünerek aday olduğunu söyledi. Kıbrıs müzakere süreci ile halkta büyük bir endişe olduğunu ifade eden Töre, adaylığın bir görev olduğunu ifade ederek, geleceği maziden geçmişten ders alarak kurmaları gerektiğini vurguladı, AB'nin ve BM'nin Suriye halkına gösterdiği tavrı herkesin görmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı eleştiren ve Kıbrıs müzakere sürecinde mülkiyet ile ilgili komite kurulmasının yanlış olduğunu savunan Töre, UBP Kurultayı’nda başkan seçilmesi halinde şimdiki azminden daha büyük azimle çalışacağını vurguladı. Hayatında milliyetçilik ve halkçılığın her zaman ön planda yer aldığını, partide de ciddiyet, samimiyet ve dürüstlüğü en üst seviyeye çıkaracağını belirten Töre, kendilerine emanet edilen “toprak, devlet, vatan, özgürlük, egemenlikten, Türkiye ve Türk ordusunun güvencesinden” asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Töre, halkın yeniden göçmen olmasını kabul etmeyeceklerini ifade ederek, Rum tarafının mülkiyet, toprak konularındaki isteklerini eleştirdi, bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti, “Türkiye'den gelen kardeşleri ile ilgili açıklamaların” kabul edilemez olduğunu söyledi.

Vatandaşların arasında ayrım yapılamayacağını ifade eden Töre, "Bireysel mülkiyet hakkı" adı altında topraksız, vatansız kalmayı reddedeceklerini, müzakere sürecine karşı olmadıklarını ancak ortaya harita konmadan köy isimleri verilerek yapılan Rum taleplerine karşı halkın varlığını tehlikeye atacak formüllere karşı olacaklarını belirtti.  Rumların ellerine koçan alarak ev bahçe gezmesi konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı'ya yönelik eleştirilerde bulunan ve "Sayın Denktaş ve Sayın Eroğlu zamanında niye bunlar olmadı da şimdi Sayın Akıncı zamanında oluyor?" diye soran Töre, bir şekilde Rumların cesaretlendirildiğini öne sürdü.
Töre, Kıbrıs'ta var olan barış ve huzur ortamını berhava edecek dayatmalara karşı duracaklarını ifade ederek, milli Kıbrıs davasını Türkiye ile birlikte yürüteceklerini vurguladı, halkçılık ve ulusalcılığı parti çalışmalarında daima dikkate alacaklarını kaydetti.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER…”
Zorlu Töre, partide araştırma, geliştirme ve eğitim merkezi oluşturup başta gençler olmak üzere parti örgütlerine sürekli konferans panel ve sempozyumlarla bilgilendirme sağlayacaklarını ifade ederek, milli ve manevi değerleri koruyup yaşatmak ve yüceltmenin temel çalışmaları olacağını söyledi. Töre, demokrasiye, temel insan haklarına ve çağdaş değerlere sahip çıkıp gelişmesine öncülük edeceklerini ifade ederek, UBP olarak ekonomik açıdan kalkınmak ve refah seviyesinin yükseltilmesi için projeler geliştireceklerini, yerli üretimi ve yatırımı daha fazla destekleyeceklerini kaydetti.  Türkiye'den ve diğer ülkelerden gelecek yatırımcılara kolaylıklar sağlayacaklarını anlatan Töre, yönetim şekillerinin; sosyal devlet ve sosyal adalete yönelik olacağını dile getirdi.

“TEK SEÇİM BÖLGESİ”
Kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi için mücadele ederken sevgiyi, şefkati ve eğitimi ön planda tutacaklarını ifade eden ve sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağına işaret eden Zorlu Töre, ayrıca seçilmesi durumunda KKTC'nin tek seçim bölgesi olmasını da süratlendireceklerini belirtti. Töre, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin sorunlarıyla ilgilenip uzlaşı sağlanırsa yurt dışı seçim bölgesi oluşturup temsiliyet verilmesine öncülük edeceklerini ifade ederek, "UBP'nin, devletimizin kuruluşunda yaptığı öncülük gibi ulusal davamızın bundan sonra savunulmasında da ana merkez olmasını sağlayacağız. Ulusal duruşumuz milli mücadelemizi ve direnişimizi simgeleyeceğiz" dedi. UBP'nin vefayı ön planda tutan bir parti olmasını sağlayacaklarını ifade eden Töre, herkesi kucaklayarak partiyi halkçılıkta ve milli davada yeniden lider yapacaklarını söyledi.

Soruları da yanıtlayan Töre, UBP'nin hükümetteki yeri ve Kıbrıs müzakere sürecindeki kırmızı çizgileri ile ilgili bir soru üzerine, UBP'nin CTP ile koalisyona girmesinin hem tabanda hem de kamuoyunda tartışılır halde geldiğini, sırf kurultay için bu hükümetin kurulduğunu, Dışişleri Bakanlığı’nın alınmamasının sebebinin de Kıbrıs konusundan kaynaklandığını öne sürdü. "Bir arkadaşının Dışişleri Bakanlığı’nın alınması durumunda ‘Kıbrıs konusunda açıklama yaparsam hükümet bozulur’ dediğini” savunan Töre, bu konuda eleştirilerde bulundu.

Devletin mülkiyet konusuna ciddi çözüm bulması gerektiğini ifade eden Töre, UBP'nin hükümette 5 değil "3,5" bakanlığa sahip olduğunu ve eşitliği olmadığını iddia ettiği hükümetin kurultaydan sonra, genel başkanlığa seçilmesi halinde süremeyeceğini söyledi. Töre, konuşmasının ardından ailesi ile basına poz verdi.
Zorlu Töre’nin adaylığını açıklamasıyla, UBP kurultayında yarışması beklenen aday sayısı 6’ya yükseldi.

TAK

Bu haber toplam 3684 defa okunmuştur