1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ziyaret, sorunları dinlemek adına önemli”
 “Ziyaret, sorunları dinlemek adına önemli”

“Ziyaret, sorunları dinlemek adına önemli”

Dışişleri Bakanı Çolak TAK’ı ziyaret etti

A+A-

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Türk Ajansı Kıbrıs’ı ziyaret etti.

Bazı Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, personelle tanışan Bakan Çolak, TAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Levent Özadam, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ve diğer TAK yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, ziyarette yaptığı konuşmada, ilk fırsatta Bakanlığı’na bağlı TAK’ı ziyaret ettiğini ifade ederek, TAK’ı yerinde ziyaret etmek ve personelin hangi koşullarda çalıştığını görmek istediğini söyledi.
TAK’ı yerinde incelemenin, eksiklikleri görmek açısından önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Çolak, ilk bakışta bir çok yerde olduğu gibi, TAK’ta da yer sıkışıklığının göze çarptığını kaydetti.

Ziyaretin sorunları dinlemek açısından da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Çolak, TAK’ın önemine işaret ederek, kendisinin TAK’ın önemini en iyi bilenlerden olduğunu belirtti.

Bakan Çolak, TAK’ın “Medyanın kalbi, ana arterlerinden ve güvenilir bilginin kaynağı” olduğuna dikkat çekerek, personele çalışmalarında başarılar diledi.

TAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Levent Özadam da, Çolak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Çolak’ı yeni görevinden ötürü kutladı ve başarılar diledi.

TAK’ın sıkıntıları olan bir kurum olduğuna işaret eden Özadam, geçmiş hükümet döneminde bazı sorunlara cevap alamadıklarını, karşılarına ekonomik sorunlar ve tasarruf tedbirlerinin çıktığını anlattı.

Siyasilerin, habercilik ve haberin değerini çok bilemediklerini dile getiren Özadam, kaliteli haberin pahalı olduğunu ve haberin 24 saat devam ettiğini kaydetti.

TAK’ın eski hükümetler tarafından biraz frenlendiğini, bütün haberleri izleyemediklerini anlatan Özadam, yeni hükümetten umutları olduğunu söyledi.

Yeni binanın tamamlanamadığını ifade eden Özadam, Bakan Çolak’a sorunları daha ayrıntılı bir şekilde ileteceklerini belirtti.

Özadam, Bakan Çolak’ı aralarında daha sık görmek istediklerini ifade ederek, Bakan’ı Yönetim Kurulu toplantılarına da davet etti.

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı da, ziyareti için Bakan Çolak’a tüm TAK çalışanları adına teşekkür etti.
Bakan Çolak’ın ziyaretinin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Saygılı, kurumun çok ciddi sıkıntıları olduğunu ve TAK'ın az personelle çok işler yapmaya çalıştığını vurguladı.

Kurumun ve çalışanların kendini yeterince iyi anlatamadığını belirten Saygılı, Bakan Çolak’la sorunların üstesinden gelinebileceğine inanç belirtti. TAK

 

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur