1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zirveye UKÜ darbesi: 23-22
 Zirveye UKÜ darbesi: 23-22

Zirveye UKÜ darbesi: 23-22

Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde UKÜ fırtınası sürüyor

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde yenilgisiz lider Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ligin güçlü ekibi Yükseliş’i nefes kesen maçta 23-22 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Karşılaşmada 5’er gol kaydeden İbrahim Öksüzoğluları ve Tuğberk Yiğitcan galibiyetin mimarları oldular.

Yerinde hamleler galibiyeti getirdi
Müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmada ilk devrede UKÜ üstünlüğü göze çarptı ve devre 11-10 UKÜ üstünlüğünde geçildi. İkinci yarıya daha durgun başlayan ve rakibi karşısında kolay goller yiyen UKÜ takımı bir ara 4 sayı geriye düştü. Ancak Harika Kıral’ın oyuna yaptığı yerinde hamleler etkisini gösterdi ve 4 sayılık farkı kapatan UKÜ oyunda üstünlüğü yeniden ele geçiren taraf oldu. Yükseliş’in etkili oyuncularını durdurmayı başaran UKÜ’de özellikle hücumda İbrahim ve Tuğberk’in etkili oyunu ve Vuralcan’ın aktif rol üstlenmesi galibiyette önemli etki etti. Oyunun ikinci devresinin ortalarında uzun zaman sonra parkelere dönen Çağrı Kıral’ın da oyuna girmesiyle hücumda daha hızlı ve hareketli oynayan UKÜ’de kaleci Tansu Kofalı da oyunun kritik dakikalarında yaptığı inanılmaz kurtarışlarla takımını ayakta tutan isimlerden oldu.

Ahmet’in golleri yetmedi
Yükseliş takımında yıldız oyuncu Ahmet Öksüzoğluları 8 golle karşılaşmayı tamamlamasına rağmen takımına galibiyeti getiremezken, Yükseliş takımının UKÜ karşısında gösterdiği etkili oyun alkış aldı. Grup liderliğini büyük oranda garantileyen UKÜ takımı maç sonunda büyük bir sevinç yaşadı. Öte yandan Yükseliş takımının etkili oyuncularından Erhan Ballı oyunun son bölümünde belinden bir sakatlık geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Erhan’ın durumunun ilerleyen günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.

-----------------------------------------------------

Yükseliş 22-23 UKÜ

Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Tolga Kınacı, Halim Güdenoğlu
İlk yarı: Yükseliş 10-11 UKÜ
Yükseliş: Enç Bodamyalızade, Berkman Ayalılar (2), Forat Sönmezer (1), Cemil Gürsel, Berkem Nurdal, Alp İnan (1), Çağın Yücel (3), Erhan Ballı (4), Sami Jacob, Özkan Özanalp (1), Haldun Göksu, Faik Özcoşkun (2), Ahmet Öksüzoğluları (8), Mehmet Karlıtaş, Görkem Dağda
UKÜ: Gürkan Birer, Ahmed Elkha Teeb (3), Cihan Talaş, Seyit Dereboylular, Tuğberk Yiğitcan (5), Hasan Kutay (1), Kemal Topaloğlu, Çağrı Kıral (2),Vuralcan Asal (4), Cemal Margili, İbrahim Öksüzoğluları (5), Tansu Kofalı, Sezer Saymaz, Arda Kansu, Engin Alasya, Ersen Bakay (3)

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur