1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zirveye Mapfree imzası: 81-56
 Zirveye Mapfree imzası: 81-56

Zirveye Mapfree imzası: 81-56

Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde haftanın maçında Mapfree, YDÜ’ye ilk yenilgisini tattırdı

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde haftanın karşılaşmasında ligin iki namağlup ekibi Mapfree ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) karşı karşıya geldi. Karşılaşmada daha üstün bir oyun sergileyen Mapfree takımı maçı 81-56 kazanarak puan kayıpsız liderliğini sürdürdü.

Jordon maça damga vurdu
Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşmada Mapfree takımının Amerikalı yıldızı Jordon Crawford kaydettiği 23 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Özellikle final periyodunda müthiş bir oyun çıkaran ve arka arkaya bulduğu basketlerle maçı koparan oyuncu olan Jordan galibiyette önemli bir rol üstlendi. Yıldız oyuncunun yanı sıra Mapfree’de Fehmi İpar da kaydettiği 15 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Mapfree’de takımda 2.08’lik oyuncu Charles Bronson savunma ve hücumda kazandığı 12 ribauntla ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

YDÜ gününde değildi
Yakın Doğu Üniversitesi ise savunmadaki etkisiz oyununun bedelini karşılaşmadan mağlup ayrılarak ödedi. Özellikle sakat olan yıldız oyuncu Halil Kutruza’nın yokluğunu fazlasıyla hisseden YDÜ’de Kyisean Reed’in etkisiz oyunu da yenilgiyi getirdi. Yerli oyuncularının da gününde olmayışı ve özellikle Mapfreeli Charles’ın pota altındaki etkili oyununa dur diyemeyen YDÜ takımı ilk kez mağlubiyet görmüş oldu.

Mapfree maça fırtına gibi başladı
Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip ev sahibi Mapfree oldu. Özellikle bulduğu 3 sayılık atışlarla sayılar bulan Mapfree takımı maçı ne kadar istediğini gösterdi. İlk periyotta müthiş bir oyun sergileyen ve arka arkaya bulduğu basketlerle rakibini şaşkına çeviren Mapfree, ilk periyodu 31-15’lik üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta YDÜ takımı maça ağırlığını koymaya çalışsa da ilk devre 46-29 Mapfree üstünlüğünde tamamlandı.

Jordon maçı kopardı
Üçüncü periyotta da başa baş bir mücadele izlendi. İki antrenörün de sürekli oyuna müdahale ettiği ve oyuncuları dinç tutmaya çalıştığı periyot 64-45’lik Mapfree üstünlüğünde tamamlandı. Son periyotta ise Jordon Crawford şov vardı. Yıldız Amerikalı özellikle arka arkaya bulduğu sayılarla takımına rahat bir nefes aldırdı ve galibiyeti getiren isim oldu.

---------------------------------------------------

Yer: Atatürk Spor Salonu
Mapfree: Jordon Crawford (23), Filip Pajevich (6), Onat Serim (2), Kercem İnancı (13), Sercem İnancı (2), Nevzat Nasıroğlu, Fehmi İpar (15), Ahmet Dağer (5), Charles Bronson (13), Vedat Kayapınar (2), Halit Kıryağdı, Aral Bayraktar
YDÜ: Kıvanç Koruyan, Halil Kutruza, Sasa Emirsoylu (16), Kyisean Reed (4), Troy Allen (16), Cenk Kanmaz, Kemal Taşçı, Veli Toker, Arda Ustaoğlu (5), Bejan Datson (11), Serkan Demirman, İhsan Üğütücü (4)
1.periyot: Mapfree 31-15 YDÜ
2.periyot: Mapfree 15-14 YDÜ
3.periyot: Mapfree 18-16 YDÜ
4.periyot: Mapfree 17-11 YDÜ

 

Büyük Erkekler Ligi’nde 6.haftada şu karşılaşmalar oynanacak

Ertuğrul Apakan Spor Salonu: GAÜ – Koop Spor
Lefke Avrupa Ü. Spor Salonu: LAÜ – YDÜ
Atatürk Spor Salonu: Mapfree – DAÜ
(Not: Karşılaşmaların başlama saati ve tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak)

---------------------------------------------------------

Basketbol Büyük Erkekler Ligi Sayı Krallığı
Oyuncu   Takım  Sayı
1.Jordon Crawford  Mapfree 124
2.Dallas Hunter  Koop Spor 115
3.Peter   MGA  112

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur