1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zimmetine geçirdiği paralar 32 bin 820 TL’ye yükseldi!
Zimmetine geçirdiği paralar 32 bin 820 TL’ye yükseldi!

Zimmetine geçirdiği paralar 32 bin 820 TL’ye yükseldi!

Mağusa’da pazarlamacı olarak çalıştığı “Stream Trd. Ltd” ve “Cansın Trd. Ltd.” isimli iş yeri adına sattığı ürünlerinler ile ilgili müşterilere kestiği tahsilat makbuzlarının üzerinde oynama yaparak zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı A

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da pazarlamacı olarak çalıştığı “Stream Trd. Ltd” ve “Cansın Trd. Ltd.” isimli iş yeri adına sattığı ürünlerinler ile ilgili müşterilere kestiği tahsilat makbuzlarının ikinci suretleri üzerinde oynama yaparak zimmetine yüklü miktarda para geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan  zanlı A.D almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat”, “Sahte belge düzenleme” ve “Tedavüle sürme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlının  tutukluluk süresi 6 gün daha uzatıldı.

Hayali ve gerçek isimlere fatura düzenlediği ortaya çıktı...

Meselenin tahkikat memuru Hakan Savtekin, “Stream Trd. Ltd” ve “Cansın Trd. Ltd.” isimli iş yerinde pazarlamacı olarak çalışan zanlı A.D.’nin 2016-2017 yılları içerisinde şirket adına mağazalara vermiş olduğu iç giyim ürünlerine karşılık olarak kesmiş olduğu tahsilat makbuzlarının ikinci suretindeki rakamlarda oynama yapıp sahtelediğini ve aradaki farkı sirkat ettikten sonra sahtelediği tahsilat makbuzlarını çalıştığı şirkete vererek tedavüle sürdüğünü anımsattı. Mesele ile ilgili olarak zanlının 14 Şubat tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Savtekin, zanlının ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini, son olarak ise 17 Şubat tarihinde ikinci kez mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 6 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini söyledi. Savtekin, temin edilen tutukluluk süreleri içerisinde 9 kişiden ifade alındığını ve zanlının Lefkoşa’daki evinde arama yapıldığını açıkladı. Zanlının evinde yapılan aramada 1 blok içinde sadece 3 suretlerinin bulunduğu fatura defteri ve şirketi tarafından müşterilere vermesi için zanlıya verilen cari hesap listelerinin bulunarak emare alındığını belirten Savtekin, zanlının evinde bulunan fatura defterlerinden hayali ve gerçek isimlere fatura düzenleyerek meblağları zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Soruşturma derinleştikçe meblağ yükseliyor...

Polis Memuru Hakan Savtekin, yine zanlı A.D aleyhine temin edilen 6 günlük süre içerisinde 22 adet sahtelenmiş makbuz tespit edildiğini ve bu makbuzların bir kısmının birinci suretlerine ulaşıldığını belirterek, geriye kalan kısmının ise müşterilerden alınması gerektiğini söyledi. Zanlının sadece bu 22 adet sahtelenmiş makbuzlardan 10 bin 409 TL parayı zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini belirten Savtekin, ilk şikayetten bugüne kadar ise zanlının zimmetine geçirdiği meblağın toplamının 32 bin 820 TL’ye ulaştığını açıkladı. Savtekin ayrıca zanlının ikinci bir gönüllü ifade vererek hayali isimlere sahte fatura düzenlediğini ve meblağları zimmetine geçirdiğini itiraf ettiğini belirtti.

Kayıp makbuz defterleri aranıyor...

Polis Memuru Hakan Savtekin, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini, alınması gereken ifadelerin olduğunu ve kayıp olan 2 blok makbuz defterinin arandığını belirterek, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

6 gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı A.D.’nin tahkikat maksatları bakımından tutukluluk süresinin 6 gün daha uzatılmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur