1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Zeytin Restorant
Zeytin Restorant

Zeytin Restorant

Zeytin Restorant

A+A-

 


Zekai Altan

Zaman zaman hep böyle tabelalı mekanlar konuşuluyor. Mönüleri farklı. Atmosferleri de. Daha farklı dekorasyonlar. Size şunu söyleyim. Böyle tabelaya kanıp mekanları öne çıkarmayın.Bugün bu ülkede bilmediğiniz ve farkında olup veya farkında olmadığınız mekanlar da vardır. Tabii ekonomik krizlerle kapanan mekanlar da ayrı bir sorun. Bu ülkede restorant gibi önemli bir işi kurmak ve yürütmek o kadar kolay değil. İşletmeler arzu ettiği gibi personel çalıştıramaz. Hele hele kalifiye personeli. Mekanlarının bakım onarımını dahi yapamaz duruma gelirler. Yalnızca ayakta durmaları için çaba harcarlar. Tatlarını tattığım birçok mekanda eksiklikler olur. Bunların birçoğunu dahi yorumlamak istemem. Çünkü olay bir yatırım.Birçok işletmedüşündüğünühayata geçiremiyor. Bu da maliyetler ve gelir ile alakalı. Birçok işletme aile işletmesi olarak  çalıştrılıyor. Bu da çok hoştur. Kendi mutfaklarını geleneksel mutfaklarını sunuyorlar. Böyle mekanların olduğunu söyleyebilirim. Bu tür mekanların atmosferi de konukseverliği de çokfarklı.Geçenlerde eskiadı Yerolakko olan Alayköyde bir mekanı inceledim. Zeytin restorant.

ZEYTİN RESTORANT

Alayköy’e girdikten sonra hemen sağ istikamete yol alırsınız. Polis istasyonunda köy içersine girdikten sonra  Atatürk büstünün hemen karşısında bir mekan. Modern bir yapı. Tabelası ve föy fırını hemen kendini gösterir. Ön tarafı geniş bir teras. İç alan dikdörtgen biçiminde. Temiz ve hijyenik. Mutfak ayrı bir oda. Geniş ve rahat bir çalışma ortamı. Çok güzel bir ortam.Tipik bir aile işletmesi. İşletmeciler Zalihe hanım ve eşi Mevlüt bey. Ve oğulları. İşletme henüz bir aylık. Ancak mutfak donanımı mükemmel. Ve birçok ürün de burada yapılıyor. Zalihe hanım oldukça başarılı. Kim olduğunu biliymiyordum. Burada öğrendim. Hüsnoolarak bilinen Hüsnü dayının kızı. Hüsnü dayı rahmetli. Kendisi ileçok çok güzel bir hukuğumuz vardı. Bana Kıbrıs kültürü üzerine de oldukça yardımcı olurdu. Hatta kendisi ile akraba bile çıkmıştık. Şimdi kızı Zalihe hanım ile. Mutfakta el yapımı turşular, hamur işleri ve macunlar kavanozlar içerisinde. Tümünü de Zalihe hanım yaptı. Mutfağı ve ev yemekl ve tatlarını çok seviyor. Bir yemeğesevginizi katmazsanız o yemek lezetli olmaz. Zalihe hanım bunu yapıyor. Sevgsini ve becerisini birleştiryor. Bu bir zevk işidir. Eşi Mevlut bey de mangal işini yapıyor. Evet gelelim lezetlere.

MÖNÜ VE LEZZET,

Zeytin restorantın mönü kartı renkli ve iki yaprak. Et yemekleri, soğuk ve sıcak mezeler ile alkollüve alkosüz içkiler olarak planlamdı. Fiyatlandırılmış. Tümü de Kıbrıs el yapımı tatlar. Restorantta yalnız biz vardık. Aile dostumuzMehmet ve eşi Hülye ile birlikte. Bir de İsmail.Küçük oğulları. Siparişimizi fix yani set mönü olarak verdik.Ve süratle Zalihe hanım mutfağa daldı.Hemen hazırlığa geçti. Hazırlak o anda yapılmaya başlandı. Ve servise geçildi. Salata, bikla. Kıbrıs mutfağında yalnızca sandviç aralarında tattığımız Kıbrısmutfağına özgübir garnitür. Ve şimdi meze olarak servis ediliyor. Restorantlarda pek görmediğim bir meze.Burada ayrıcalık.Islak badem, Dolma. Beyin ve dil. Bunklar da Kıbrısmutfağında çok önceleri meyhane mezesi olarak kullanılıyordu. Acılı ezme ise Tğrk mutfağı tadı. Pancar haşlanmış, böğrülce ve kuru fasulye piyaz olarak. Tahın, humus,çakızdes ve siyah zeytin. Siyah zeytine bayıldım. Ekmek ile yemeğe bayıldım. Eski zeytindi yanılmıyorsam. Zalihe hanım hazırlar Mevlüt bey servis eder. Seri bir biçimde. Taze luvana zeytinytağı ile çok güzel yenir. Ağrelli turşu ve ızgara. Yanında da ekşisi. Üzerine sıkıp yemek ayrı bir tat verir. Evet Kıbrıs mutfağı tatları burada. Alayköy’de. Zalihe hanımın ellerinden tatılabilir. Ana yemek servisine gelince karışık ızgara. Final olarak da karpu, ayva ve yeşil zeytin macunu. Tam bir damak tadı. Burada ayrıca siparişüzerine unutulmuş Değnek kebabını da tatabilirsiniz. Büyük kentlerin dışında böyle mekanların olduğunu da belirtmek isterim. Konukseverliği ve tatları ile birlikte. İhmal etmeyin ve bu mekanın tatlarını tadın. Burada aile , arkadaş grubu veya balonuzu partinizi yapabilirsiniz. Fix mönü fiyatı da kişi başına 40.00 TL. Uğrayınız.

MÖNÜ
SET MÖNÜ
20 ÇEŞİT SOĞUK MEZE
5 ÇEŞİT SICAK MEZE
ANA YEMEK
KİŞİ BAŞINA: 40.000. TL
DEĞNEK KEBABI (SİPARİŞ ÜZERİNE) :50,00 TL
İÇECEKLER
MEŞRUBATLAR: 2,50 TL
RAKI ŞİŞE: 40.00-60,00 TL
ŞARAPŞİŞE: 30,00TL


TEL: 0533 838 60 75
ADRES:ŞEHİTLER CAD. NO. 17 ALAYKÖY-LEFKOŞA
KAPASİTE:
İÇALAN:   100
DIŞALAN: 100
KAPALI GÜNLER: PAZARTESİ
SERVİS SAATLERi SALI-PAZAR 11.00-01,00      
Falaykoy.zeytin.restaurant

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 145. Sayısı

Adres Kıbrıs 145. Sayısı