1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Zeytin Karikatürleri Yarışması sonuçlandı
 Zeytin Karikatürleri Yarışması sonuçlandı

Zeytin Karikatürleri Yarışması sonuçlandı

Altın Zeytin Ödülü’nü Vladimir Stankovski (Sırbistan), Gümüş Zeytin Ödülü’nü Raul Alfonso Grisales (Kolombiya), Bronz Zeytin Ödülü’nü Muammer Kotbaş (Türkiye) isimli çizerler kazandı...

A+A-

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen, 56 ülkeden 226 katılımcının 457 eser ile katıldığı, 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması – 2015 kesin sonuçları belli oldu.

Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Düzenleme Komitesi’nin yaptığı açıklamaya göre “Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” konularının işlendiği yarışmada dereceye giren çizerler şöyle:

Birincilik Ödülü: Vladimir Stankovski (Sırbistan) 1.000 Euro + Altın Zeytin; İkincilik Ödülü: Raul Alfonso Grisales (Kolombiya) 800 Euro + Gümüş Zeytin; Üçüncülük Ödülü: Muammer Kotbaş (Türkiye) 600 Euro + Bronz Zeytin.

Özel Ödüller: Farzane Vaziritabar (İran), Kürşat Zaman (Türkiye), Valeri Alexandrov (Bulgaristan), Makhmud Eshonkulov (Özbekistan), Ali Miraee (İran), Cengiz Beysoydan (Kuzey Kıbrıs), Tsocho Peev (Bulgaristan), Aurel Ştefan Alexandrescu (Romanya), Kemal Özyurt (Türkiye), Luc Vernimmen (Belçika), Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye), Menekşe Çam (Türkiye), Bossens Philippe (Belçika - Belgium).

Kurumların ve Örgütlerin Özel Ödülleri:
Uluslararası Komik Sanatları Dergisi Özel Ödülü: Mehmet Kahraman (Türkiye), Karikatürcü Örgütleri Federasyonu (FECO - KIBRIS) Özel Ödülü: Leyla Çınar Algül (Kuzey Kıbrıs), Karikatürcü Örgütleri Federasyonu (FECO - YUNANİSTAN) Özel Ödülü: Andrea Pecchia (İtalya), Cartoon Yayıncılık Özel Ödülü: Sanaz Yahyavi (İran), Zeytin Festivali Özel Ödülü: Serpil Kar (Türkiye), Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Hakan Boral (Kuzey Kıbrıs), Fire Mizah Dergisi Özel Ödülü: Andrei Popov (Rusya), Yeni Akrep Karikatür ve Mizah Dergisi Özel Ödülü: Shahram Rezai (İran),

4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Sergisi ve ödül töreni, 14. Girne Zeytin Festivali çerçevesinde, yer alacaktır.

4. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurulu’nda John A. Lent (ABD), Muhittin Köroğlu (Türkiye), Yordanka Lyubenova Shiyakova (Bulgaristan), Grigoris Georgiou (Yunanistan), Hayati Boyacıoğlu (Almanya), Musa Kayra (Kıbrıs), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Derman Atik (Kıbrıs), Mustafa Azizoğlu (Kıbrıs) ve Hüseyin Çakmak (Kıbrıs) isimli sanatçılar görev yapmıştı.

 

ÖDÜL ALAN KARİKATÜRLER İÇİN TIKLAYINIZ 

Bu haber toplam 2744 defa okunmuştur