1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zeyna geçit vermedi!
Zeyna geçit vermedi!

Zeyna geçit vermedi!

Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan 2 kişi, üzerlerinde hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalandı…

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs’ın kuzeyine Ercan Havaalanı’ndan farklı uçak ve saatlerde giriş yapmaya çalışan M.E ile N.H üzerlerinde uyuşturucu madde tespit edilmesi üzerine tutuklandı.

Narkotik köpeği Zeyna’nın tepki vermesi üzerine tutuklanan her iki zanlı da dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak, aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk kararı alındı.

Dümenci bulguları aktardı

Yargıç Raif Kürşad huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil Dümenci’yi tanık olarak dinletti.

Polis memuru Dümenci, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

3 gram ağırlığında

Dümenci, ilk olarak zanlı M.E ile ilgili şahadet verdi.

Ercan Havaalanı’ndan Kıbrıs’ın kuzeyine 18 Şubat tarihinde saat 20.20 sıralarında giriş yapmaya çalışan M.E’nin üzerine dedektör köpeğinin tepki verdiğini söyleyen Dümenci, zanlı üzerinde yapılan aramada 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin tespit edildiğini kaydetti.

Öte yandan aynı gün saat 20.10 sıralarında ise Ercan’dan giriş yapmak isteyen N.H’ye de narkotik köpek Zeyna’nın tepki verdiğini belirten Dümenci, zanlı üzerinde yapılan aramada 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu belirtti.

Dümenci, zanlıların suçüstü gereği tutuklandığını aktardı.

Gönüllü ifade verdi, suçunu itiraf etti

Her iki zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiğine değinen Dümenci, tahkikatın henüz yeni başladığına, olayla ilgili alınacak ifadelerin bulunduğuna değindi.

Dümenci, ayrıca zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını da belirterek, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı, pişman olduğunu söyledi…

Mahkemede söz alan zanlı M.E ise 1 günlüğüne Kıbrıs’ın kuzeyine geldiğini, ilk kez böyle bir şeyin başına geldiğini ve pişman olduğunu söyledi.

Zanlı N.H ise üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.

3 gün tutuklu kalacaklar

Aktarılan olgular ışığında Yargıç Rauf Kürşad ise her iki zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur
Etiketler : ,