1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zevk için köyün ortasında ramazan topu patlattı
Zevk için köyün ortasında ramazan topu patlattı

Zevk için köyün ortasında ramazan topu patlattı

Pile’de ramazan topu olarak adlandırılan içinde barut bulunan patlayıcı maddeyi patlatan Hüseyin Çelebi gözaltına alındı

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Pile’de ramazan topu olarak adlandırılan içinde barut bulunan patlayıcı maddeyi patlatan Hüseyin Çelebi gözaltına alındı. “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Çelebi, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

“Zevk için patlattım…”
Meselenin tahkikat memuru Mehmet Kanteper, 4 Aralık tarihinde Pile’de patlama sesinin duyulduğunu belirtti. Yürütülen soruşturma neticesinde ramazan topu olarak bilinen ve içerisinde barut olan patlayıcı maddenin zanlı Hüseyin Çelebi tarafından patlatıldığının tespit edildiğini belirten Kanteper, zanlının konu patlayıcı maddeyi zevk için patlattığını beyan ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kanteper, zanlının uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Serbest kaldı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Hüseyin Çelebi’nin Pile’de ikamet edişini göz önünde bulundurarak 2 KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek  ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2371 defa okunmuştur