1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zerdaliye yasak
Zerdaliye yasak

Zerdaliye yasak

Esentepe’den Celal Barut’a ait zerdalinin yine limit üstü pestisit kalıntısına sahip olduğu için hasadına izin verilmedi

A+A-

 Tarım Dairesi, yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetimlerinde, 25 yerli ürünün  1‘inde pestisit kalıntısına rastlandığını, 17 ithal ürünün ise tümünün temiz çıktığını açıkladı.

Bir önceki analizde limit üstü kalıntı cıkan Esentepe’den Celal Barut’a ait zerdalinin yine limit üstü pestisit kalıntısına sahip olduğu için hasadına izin verilmediği belirtildi.

Tarım Dairesi yazılı açıklamasında, 26 Mayıs-2 Haziran döneminde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, buğday, salatalık, biber, kavun, domates, nane, nektarin, üzüm, böğrülce, karpuz, pırasa, zerdali, erik, patlıcan, maydanoz ve rokaolmak üzere 25 üründen alınan numunelerin 24’ünün temizçıktığı, 1 üründe ise limit üstü pestisit kalıntısına rastlandığı belirtildi.

Geçen hafta limit üstü pestisite rastlanan Türkmenköy’den Salih Tavukcuya ait nektarinde yapılan analizde pestisitin limit altına düştüğü ve hasadına izin verildiği kaydedilen açıklamada, bir önceki analizde limit üstü kalıntı cıkan Esentepe’den Celal Barut’a ait zerdalinin yine limit üstü pestisit kalıntısına sahip olduğu ve hasadina izin verilmediği belirtildi.

Aynı tarihler arasında armut, yesil biber, üzüm,cherrydomates, kiraz, elma çeşitleri, pirinç, mercimek, karnıbahar olmak üzere 17 ithal üründen numune alınarak tahlil edildiği ifade edilen açıklamada, bu ürünlerin tümünün temiz çıktığı da kaydedildi.

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur