1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zenginses'in cezası ARTTI
Zenginses'in cezası ARTTI

Zenginses'in cezası ARTTI

Ali Aziz Zenginses hakkındaki istinaf kararı bugün açıklandı.

A+A-

Lefkoşa Kermiya’da 31 Ağustos 2014’de 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili, 5 yıla mahkum olan sanık Ali Aziz Zenginses hakkındaki istinaf kararı bugün açıklandı.

Zenginses'in hapis cezası 6 yıl, 6 aya çıkarıldı.

Alt mahkemenin 29 Nisan 2015’de karara bağladığı davayla ilgili, Ali Zenginses’in avukatı 5 yıllık cezanın ‘fahiş’ olduğu, davanın savcısı da 5 yılın ‘az’ olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu.

aile-003.jpg

Aysa Rıdvanoğlu'nun ailesi de davayı izlemek için mahkemedeydi.

 

Davalar nelerdi?

Hatırlanacağı üzere Kermiya’da 31 Ağustos 2014 gecesi  meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazası 29 Nisan 2015’de karara bağlanmış, Ali Zenginses 5 yıl hapis cezası almıştı. Mahkeme, sanığın yargılandığı 11 davanın sadece 4’ünden suçlu bulmuştu. Sanığa, Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 205 maddesine ‘süratli bir şekilde araç kullanarak adam öldürme’, ‘111 mg alkol tesiri altında araç kullanarak adam öldürme’, ‘sürüş ehliyetindeki kurallara uymayarak araç kullanıp adam öldürme’ ve ‘gözlük ile lens kullanmayarak adam öldürme’ suçları getirilmişti. Ayrıca Ceza Yasası’nın 210 tahtında ‘tedbirsizlik ve ihmalkarlık neticesinde trafik kazası sonucu ölüme neden olma’, Trafik kazası yapmak’, ‘süratli araç kullanmak’, ölümle neticelenecek şekilde kaza yapmak’, ‘alkollü araç kullanmak, ‘süratli araç kullanmak’ ve ‘aracında özürlü işareti bulunmadan araç kullanma’ suçlarında da yargılanmıştı.

 

 

Lefkoşa Ağır Ceza heyetinin kararı neydi?

Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, kararında, Savcılığın Fasıl 154 Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205 maddesine aykırı 4 ayrı “cinayet” davasını ispatlanamadığı gerekçesiyle, bu suçun işlenmediğine kanaat getirmişti. Ancak Mahkeme, sanığın yasaya aykırı olarak 125 km süratle gittiğine, alkollü araç kullandığına, gözlük ve lens takmayarak sürüş ehliyetindeki kurallara uymadığına dikkat çekerek, tedbirsizlik sonucu veya ağır ihmal teşkil etmeyen aceleci veya dikkatsiz bir eylem sonucu istemeden veya kasti olmadan başka birinin ölümüne neden olduğuna karar vermişti.

 

Bu haber toplam 11432 defa okunmuştur
İlgili Haberler