1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zenginses, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.
 Zenginses, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

Zenginses, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan sanık Ali Aziz Zenginses, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kermiya’da 31 Ağustos 2014'te 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan trafik davasıyla ilgili olarak sanık Ali Aziz Zenginses, “adam öldürme” suçu başta olmak üzere 12 davadan yargılanmak üzere Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildi. Yargıç Meltem Dündar, sanık Zenginses’e dün son kez söz hakkı verdi ve 12 davadan itham ederek, sanık aleyhine yeterli şahadet olduğuna karar verdi. Dündar, davayı 20 Şubat 2015’de oturum yapacak olan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesini uygun ve adil buldu.

Aile basına tepki gösterdi
Fasıl 154 Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205 maddesine aykırı 4 ayrı “Adam Öldürme” davaları başta olmak üzere 12 davadan itham edilen sanık Ali Aziz Zenginses dün yine polis gözetiminde Mahkemeye getirildi. Basın mensuplarının ilgi gösterdiği dava sonrasında sanığın ailesi gazetecilere tepki gösterdi. Bazı aile yakınlarının ise basına yönelik kötü söz sarf ettiği duyuldu. Bu arada Asya Rıdvanoğlu’nun ailesi de mahkeme avlusu dışında gelişmeleri takip etmeye çalıştı.

Karar okundu
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına İddia Makamı’nda Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve zanlıyı temsilen Avukat Altan Erdağ ve Avukat Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu.
İlk olarak Yargıç Meltem Dündar, İddia ve Savunma Makamlarının tahkikat maksatlı beyanlarını dikkatle incelediğini belirterek, kararını açıklayacağını dile getirdi. Yargıç, ilk olarak Savunma Avukatına ardından da İddia Makamı’na son kez söz verdi.

Avukat: “Fasıl 210’dan talep ediyoruz”
Avukat Altan Erdağ, ilk tahkikat duruşmasında ortaya konulan evrakları ve belgeleri sürenin kısa olmasından dolayı detaylı inceleme fırsatı bulamadıklarını söyledi. Özerdağ, 46 yıllık meslek hayatında ilk kez bir trafik kazasının Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 205’inci maddesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, sunulan olguların dikkate alındığı zaman sanığın yargılanması gereken suçların 210’uncu madde altında olması gerektiğini ve bu madde altında davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etti.

Savcı: “Ağır Ceza’da yargılanması kaçınılmaz”
Savcı Atilla Etkin ise ilk tahkikat duruşmasının tamamlandığını, mahkemeye bir tanık dinleterek, 49 emare sunduklarını beyan etti. Etkin, sanık hakkında getirilen davalarla ilgili şahadetler incelendiğinde sanığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının ciddi şekilde kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Tüm belgeler ve raporlar ışığında ilgili şahadetin, suçlarla ilgili ciddi kaideler içermekte olduğuna değinen Savcı, sanığın yargılanmak üzere Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etti.

Yargıç: “Yeterli şahadet huzurumda var”
Huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, davayla ilgili İddia Makamı’nın 49 emare sunup, bir tanık dinlettiğini, Savunma Avukatı’nın ise itiraz haklarını Ağır Ceza’da kullanmak için maruz tuttuğuna değindi. Kararı okuyan Dündar, ilk olarak, mahkemenin sınırlarını çizen hukuki mevzuata değindi.   İddia ve Savunma Makamlarının beyanlarını dikkatle incelediğini belirten Yargıç, iddia makamının tanığının tamamlanan şahadetini inceleyerek, sanık aleyhine yeterli şahadet bulunduğunu söyledi.

Ağır Ceza’ya sevkine karar verildi
‘Adam öldürme’ ve ‘ölüme neden olma’ suçlarının Ağır Ceza Mahkemesi’nde yer alan suçlar olduğuna değinerek, alternatif davalara müdahale etmeyi uygun ve adil bulmadığını, bu davların suç unsuru tezekkür etmesinin Ağır Ceza takdirinde olan bir husus olduğunu vurguladı. Yargıç Meltem Dündar, huzurundaki şahadet ve sunulan emareler ışığında sanığı itham olduğu davalardan yargılanmak üzere Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale etmeyi uygun bulduğunu açıkladı. Dündar, davayı 20 Şubat 2015’de oturum yapacak olan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündemine gönderdi.

Bu haber toplam 7138 defa okunmuştur
İlgili Haberler