1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Zengin Mutfağı” salonu doldurdu
“Zengin Mutfağı” salonu doldurdu

“Zengin Mutfağı” salonu doldurdu

Tiyatro Emek’in oyununa büyük ilgi

A+A-

Geçtiğimiz 2 yıldır düzenlenen; I. Emek Şöleni’nde Muzaffer İzgü’nün “Duvar” ve II. Emek Şöleni’nde yine Muzaffer İzgü’nün “Sınır” isimli oyundan uyarlanan “Yeşilhat” oyununu sahneye koyan Boran Kültür Merkezi Tiyatro Ekibi “Tiyatro EMEK”, yeni sezona; III. Emek Şöleni bünyesinde Vasfi Öngören’in “Zengin Mutfağı” isimli oyunu ile girdi.

13 Aralık 2014 Cumartesi akşamı Lefkoşa Arabahmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ilk gösterime halkımız büyük bir ilgi gösterdi.

Yaklaşık 90 kişinin izlediği bu güzel etkinlik Boran Kültür Merkezi’nin Fotoğrafçılık Atölyesi tarafından hazırlanan resimlerin sergilenmesi ile başladı.
Ardından Boran Kültür Merkezi tiyatro ekibi Tiyatro Emek’in sahneye çıkışı öncesi “Emeğin Kurtuluşu yolunda yitirdiklerimiz ve devrimci şehit Erdal Eren için 1 dakikalık saygı duyuşuna” geçildi.

Sonrasında Tiyatro Emek iki perdelik “Zengin Mutfağı” isimli oyununu sahneye koydu.

Oyunun konusu olan "Zengin mutfağı"nda aşçılık yapan Lütfü Pehlivan, sınıf bilincine sahip olmayan ve çevresinde gelişen olaylara göre kendini konumlandırmaya çalışan bir karakterdir olarak geçmektedir.

Etkinlik sonrasında halkı selamlayan Boran Kültür Merkezi Tiyatro Ekibi Tiyatro Emek “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” yazılı bir pankartla geceyi sonlandırdı ve halkımız ayakta alkışladı.

Boran Kültür Merkezi yetkilileri oyunun 20 Aralık 2014 Cumartesi Akşamı saat 19.30’da Arabahmet Kültür Merkezi’nde tekrardan sergileneceğini ardından da ada genelinde turneye çıkılacağını belirttiler.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur