1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zehir tacirine 15 yıl hapis
Zehir tacirine 15 yıl hapis

Zehir tacirine 15 yıl hapis

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, ülkeye binlerce MDMA hap ithal ederek, uyuşturucu ticareti yaparak insanları zehirleyen sanık Suat Kalay’a acımadı…

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, Girne’de 16 Haziran’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen binlerce hap ve 1 adet tabancayla ilgili olarak yargıladığı sanık Suat Kalay’ı affetmedi, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Suat Kalay, 4 bin 580 adet MDMA türü uyuşturucu ‘ithali, verme ve tasarrufu’ ve 1 adet 9 mm çapında tabanca ‘taşıma ve tasarruf’ etmekten suçlu bulunarak, mahkum oldu.

Mahkeme uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığı ülkemizde sanığın binlerce hapı ülkeye ithal ederek gözünü kırpmadan ülkemizdeki insanlara uyuşturucu satarak zehirlediğine vurgu yaptı

Suçlu bulundu

Başkanlığı’nda Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay ve sanığı temsilen avukat Mustafa Kocatürk hazır bulundu. Heyet adına dava kararını Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun okudu. Aksun, sanığın uyuşturucu ‘ithal, verme ve tasarruf’ ve ‘patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’ davalarıyla ilgili olarak yargılandığını aktardı.

Mahkeme Başkanı Aksun, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamının ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Olay anımsatıldı

Yargıç Aksun, 2015 yılında ülkeye giriş yapan sanık Kalay’ın, güvenlik görevlisi olarak bir gazinoda çalıştığını ve 2016 yılı başında ekonomik sorunlar yaşayarak, M.A. isimli şahıs aracılığıyla uyuşturucu ticareti yapma kararı aldığını söyledi. Sanığın, Mayıs ayında M.A.’dan uyuşturucu hapları satın aldığını ve Girne’de İngiliz Mezarlığı’na zulaladığını aktaran Yargıç Aksun, polise gelen bilgi üzerine sanığın takibe alındığını aktardı. Sanığın 16 Haziran’da Girne’de İskendurun Caddesi 15 Kasım Sokak’ta isimsiz bir apartmanın önünde uyuşturucu hap gizlerken suçüstü yakalandığını belirten Aksun, yapılan sorgulamada sanığın uyuşturucunun yerini polise gösterdiğini ve evinde gerçekleşen aramada 1 adet tabanca, 14 adet canlı mermi ele geçirildiğini anımsattı.

Fadıl Aksun, polis tarafından alınan 4 bin 500 adet hap ve 80 adet yarım hapın analiz sonuçlarına göre hapların MDMA türü uyuşturucu olduğunu vurgulayarak, davayla ilgili mahkemeye 10 adet emare sunulduğunu söyledi. Yargıç Aksun, sanık Suat Kalay’ın 23 Haziran’da hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildiğini belirtti.

“Gözünü kırpmadan uyuşturucu sattı”

Fadıl Aksun, sanığın tasarrufunda bulunan MDMA türü uyuşturucu hapların sentetik içerikli olduğunu ve bu tür maddelerin kullanılması halinde ölüme yol açtığına vurgu yaptı. Fadıl Aksun, uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığı ülkemizde sanığın binlerce hapı ülkeye ithal ederek gözünü kırpmadan ülkemizdeki insanlara uyuşturucu satarak zehirlediğine işaret etti.

Dava konusu 4 bin 580 adet MDMA türü uyuşturucu hapın yanı sıra sanığın  evinde ele geçirilen 1 adet 9 mm çapında tabanca ve 14 adet canlı mermi ile ilgili de olgulara değinen Yargıç Aksun, ateşli silah suçlarının 7 ila 10 yıl arasında hapislik cezası içerdiğine ve tüm dünyada silah kullanan ve taşıyan kişilerin izin alarak ruhsat çıkararak kullanmak zorunda olduğunu vurguladı.

15 yıl hapis

Aksun, sanık Suat Kalay’ın isminin baş harfleri E.B. olan şahısa 560 adet uyuşturucu hap verme D.L.’ye 200 adet uyuşturucu hap verme, dört bin 500 adet tam, 80 adet kırık uyuşturucu hap tasarrufu ve tabanca taşıma davalarından suçlu bulunduğunu söyledi.

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, sanığı tüm hususları değerlendirerek, oy birliğiyle aleyhine getirilen davalardan 15 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

ozel-haber-gorsel-005.jpg

 

 

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur
Etiketler : , ,