1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'ZEHİR ATANLARI İHBAR EDİN'
ZEHİR ATANLARI İHBAR EDİN

'ZEHİR ATANLARI İHBAR EDİN'

HAYKORDER bir süre önce Lefkoşa Taşkınköy bölgesinde çok sayıda köpeğin zehirlenmesi ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

 

Kıbrıs Türk Hayvanları Koruma Derneği (HAYKORDER) Başkanı Tomris Güven, köpek ölümleri konusunda başlatılan soruşturmanın takipçisi olup suçluların bulunması için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini açıklayarak, konu hakkında bilgi sahibi olanların polis soruşturmasına yardımcı olması için çağrıda bulundu.

HAYKORDER bir süre önce Lefkoşa Taşkınköy bölgesinde çok sayıda köpeğin zehirlenmesi ve bu konuda polise yapılan şikayet ve başlatılan soruşturma ile ilgili basın bildirisi yayınladı.

Bu örneklerde yapılan analiz sonucu, etler üzerinde zehirlenmeye yol açan kimyasal maddeler saptandığını kaydeden Dernek Başkanı Güven, Derneğin, Devlet Kimya Laboratuvarı’nın analiz raporu ile birlikte Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne şikayette bulunarak konu hakkında polis araştırması başlatıldığını bildirdi.

Güven açıklamasında, çevreye zehirli maddelerin atılmasının, para cezası yanında hapis cezasını da öngören bir suç olduğunu hatırlatarak, duyarlı vatandaşların, bu gibi durumları derneğe veya polise ihbar etme cesaretini göstermesini istedi.

Derneğin başlatılan soruşturmanın takipçisi olup suçluların bulunması için üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini bildiren Güven, konu hakkında bilgi sahibi olanların polis soruşturmasına yardımcı olması için çağrıda bulundu.

Tomris Güven açıklamasında “Her canlının yaşam hakkı vardır ve kimsenin buna son vermeye hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur