1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zaroğlu’ndan Şahali’ye: “Eline koluna sahip çık”
Zaroğlu’ndan Şahali’ye:  “Eline koluna sahip çık”

Zaroğlu’ndan Şahali’ye: “Eline koluna sahip çık”

 ‘Guterres raporu ve Sri Lanka’da gerçekleşen saldırı’ için söz alan YDP Genel Başkanı, Milletvekili Erhan Arıklı, iki üniversite öğrencisinin ülkeden ihraç edilmesini Meclis’e taşıdı, milletvekilleri arasında tansiyon yükseldi.

A+A-

Ayşe GÜLER

 ‘Guterres raporu ve Sri Lanka’da gerçekleşen saldırı’ için Meclis'te söz alan YDP Genel Başkanı, Milletvekili Erhan Arıklı, iki üniversite öğrencisinin ülkeden ihraç edilmesini kürsüye taşıdı, milletvekilleri arasında tansiyon yükseldi.

Arıklı, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin eğitimini bitirmeden İçişleri Bakanı'nın kararı ile ihraç edilmesinde geri adım atılmasını isteyerek,“Senin de çocukların var onların gözüne bak bunları düşün. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum ” dedi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise Arıklı’nın gündeme getirdiği konuyla ilgili detayı bilgi verdi, "Vicdanımızla değil, yasalarla birlikte hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yabancılar ve Muhaceret Yasası’nda hapis cezası alan yabancı kişilerin durumunun açık olduğunu, 1 gün bile hapis cezası alan kişilerin ülkeden ihraç edildiğini kaydetti.

“Bizim için kamunun genel menfaati, kişilerin menfaatinin gerisinde olmadı” diyen Baybars,

resmi belge sahteleme suçundan mahkum olan iki öğrenciden bahsedildiğini, suçun nasıl işlendiğine yönelik bilgi verdi.

Bu sırada Genel Kurul’da sesler yükseldi. Milletvekilleri, Arıklı’nın ‘Guterres raporu ve Sri Lanka’da gerçekleşen saldırı’ konusunda söz aldığını, farklı konulara değindiğini, bunun iç tüzüğe aykırı olduğunu dile getirdi.

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ile Arıklı arasında tansiyon yükseldi.

Arıklı, Manavoğlu’na atfen “Konuşma ya, burada insanlık dramını dile getiriyorum” dedi.

Manavoğlu da vekillere seslenerek, “Sesinizi çıkartın, böyle şey olur mu” şeklinde konuştu.

Tartışmalar sürerken bilgi vermeye devam eden Baybas’a destek veren Tarım Bakanı Şahali ile YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu arasında sesler yükseldi.

Yerinden söz alan YDP Milletvekili Zaroğlu da Tarım Bakanı Erkut Şahali’ne atfen “Derdin ne? Milletvekili misiniz, avukat mısınız? Eline koluna sahip çık” dedi.


BRTK 2019 Mali Yılı Bütçe yasa tasarısı görüşüldü…

 

Amcaoğlu: “BRT göz ardı edilecek bir kurum değil”

Genel Kurul’da daha sonra BRTK 2019 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşüldü.

Komite raporunun milletvekillerinin bilgisine getirilmesinin ardından ilk sözü UBP milletvekili Olgun Amcaoğlu aldı.

Amcaoğlu, BRT’nin ülke için önemini dile getirdi, 2019 bütçesi rakamlarının kurumun sıkıntı yaşayacağını gösterdiğini ifade etti.

Kurumda, sürdürülebilir personelin oluşturulması gerektiğin değinen Amcaoğlu, “BRT göz ardı edilebilecek bir kurum değildir “ dedi.

Amcaoğlu, BRT misyonunu devam ettirirken, sorunların aşılabilmesi adına tasarrufa önem verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Kurumdaki bazı yayınlarının şikayet konusu olabildiğini ifade eden Amcaoğlu, BRTnin misyonuna bağlı kalması gerektiğini ifade etti.

Mayıs ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen halen Ekonomik ve Mali Protokolle ilgili bir şeyin netleşmediğini savunan Amcaoğlu, BRT ile ilgili projelerin hayata geçmesi için kaynağın olmadığın öne sürdü.

Arıklı: “BRT’de emeklik yaşına gelmiş personel hala kadrosuz

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, uzun yıllardır BRT Yasası konusunda söz verildiğini ancak adım atılmadığını söyledi.

 Arıklı, “BRT’de emeklik yaşına gelmiş personel hala kadrosuzdur” dedi.

AP seçimlerinde aday olan Kıbrıslı bir Türk adayın BRT’de resmi propaganda yapmasının doğru olup olmadığını sordu.

BRT’nin bütçe rakamlarına yönelik bilgi veren Arıklı, profesyonelleşme gidilmesi halinde reklam gelirlerinin artmasının mümkün olup olamayacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu: “BRT bütçesi birçok kez eleştirildi”

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, BRT’nin devlet katkısı ile yıllar içinde güçlendirildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, BRT bütçesinin hantallığı, gelirlerin azlığı konusunda birçok kez eleştirildiğini belirtti.

Çavuşoğlu, BRT’nin ülke ihtiyacının birçoğunu karşılayabildiğini sözlerine ekledi.  

Gündüz: “BRT’nin ihtiyaçları karşılanmalı”

UBP Milletvekili Menteş Gündüz, BRT’nin güven veren bir kurum olduğunu belirtti.

Mağusa ve Girne limanlarında yaşanan ‘yasa dışı’ uygulamaları basında görmediğini belirtti.

Yasaların tüm milletvekilleri için geçerli olduğunu kabul ettiğini aktaran Gündüz, limanlarda yaşanan hukuk dışı uygulamaların basında yer alıp almadığını sordu.

BRT’nin doğru haber ve hızlı haber için ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten Gündüz, BRT Yasası’nın önemine işaret etti.

Taçoy: “BRT olmazsa, özel yayınlar yapılamaz”

UBP milletvekili Hasan Taçoy, BRT olmasa özel yayınların yapılamayacağının net olduğunu kaydetti.

BRT’nin hem özel televizyonlara hizmet verip hem rekabet yapmasının sorgulanması gerektiğini ifade eden Taçoy, anten bölümünün kurumda ayrılması gerektiğini belirtti.

Taçoy, devlet anlayışıyla kurumun yönetilmesi gerektiğine işaret etti, “sadece ada sınırları içerisindekiler için yayın yapmıyoruz. Tüm dünyanın bizi dinleyici şekilde yayın yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Akansoy: “Siyasi parti ve Meclis ‘geçer not’ almıyor”

CTP Milletvekili Asım Akansoy, basında yer alan kamuoyu araştırmasına değindi, siyasi parti ve Meclis’in ‘geçer not’ almadığını, bunun ‘demokrasi yarası’ olduğunu kaydetti.

Akansoy, araştırma sonucuna göre halkın çeşitli kurumlara daha çok itibar ettiğini, ancak vekillere güven duymadığını aktardı.

BRT’nin çok önemli bir kurum olduğunu, son dönemde yeni açılımlarla toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini dile getiren Akansoy, “Kurumun, tüm siyasilere kapısını açması büyük bir üstünlük meziyetidir” şeklinde konuştu.

Akansoy, medyanın büyük bir güç, aynı zamanda demokrasiyi tahrip eden unsur haline geldiğini ifade ederek, toplumun bu kadar bilgi kirliliğini kaldırabilecek durumda olmadığını, siyasilerin yıpratılmasında ‘yanlı medyanın’ etkisi olduğunu savundu.

Çok sesliliğe önem vereceklerini ama kaliteden ödün verilmeyeceğini ifade eden Akansoy, “Biz duygusu yaratılarak, ortak Kıbrıs Türk kültürünün oluşturulması için yayınlar yapılmalı” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 3538 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler