1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlıya geniş güvenlik önlemi
Zanlıya geniş güvenlik önlemi

Zanlıya geniş güvenlik önlemi

Zanlı A.A.Z dün sabah çok geniş polis güvenliği altında mahkemeye çıkarıldı. Ailesinin de akın ettiği mahkeme salonunda zanlının uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü

A+A-


Kermiya’da 31 Ağustos gecesi meydana gelen feci trafik kazasına 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne sebeb olduğu iddiasıyla tutuklanan zanlı A.Z.Z dün yeniden mahkemeye çıkarılarak 2 gün ek tutukluluk aldı

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü sabaha karşı meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasında araç sürücüsü 20 yaşındaki A.A.Z, dün yeniden mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün ek tutukluluk alındı.

Zanlı A.A.Z dün sabah çok geniş polis güvenliği altında mahkemeye çıkarıldı. Ailesinin de akın ettiği mahkeme salonunda zanlının uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. 

Sürüş ehliyetinde ‘lens ve gözlük takması şarttır’ ibaresi yer almasına rağmen  bunu uygulamadığı ileri sürülen zanlı A.Z.Z dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Atilla Etkin ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu.

4 dava

Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Polis Çavuşu Faris Eserbaş’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Eserbaş, olayla ilgili bulguları aktardı. Eserbaş, zanlı A.A.Z’nin 31 Ağustos 2014 tarihinde Kermiya’da Şemiler Sokak üzerinde meydana gelen; ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu başkasının ölümüne sebebiyet verme’, alkollü araç kullanma’, ‘süratli araç kullanma’ ve ‘sürüş ehliyetindeki gerekçeleri ihlal edip trafik kazasına sebep olma’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklandığını söyledi. Meseleyle ilgili olarak alınacak ifadeler olduğunu, zanlının göz kontrollerinin henüz tamamlanmadığını belirten polis çavuşu, tüm bu olguların yerine getirilmesi için 2 gün süreyle zanlının tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün ek tutukluluk

Zanlı avukatı talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmedi. Bunun üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit, huzurunda yapılan şahadet ve beyanları dikkate alarak, meselenin ciddiyetine değindi. Yargıç, alınması gereken ifadeler ve gerekli kontrollerin yapılması için tahkikatın selameti açısından zanlı A.Z.Z’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İlk mahkemede anlatılanlar

Polis Çavuşu Eserbaş, zanlının 31 Ağustos’ta Lefkoşa’da Kemal Şemiler Caddesi üzerinde MR 575 plakalı salon aracı ile 111 promil alkollü içki tesiri altında ‘süratli ve dikkatsiz’ kullandığı araç ile yolu soldan sağa geçmeye çalışan Lefkoşa’da sakin 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na çarpması sonucu trafik kazası meydana geldiğini belirtti.

Kaza sonrasında Asya Rıdvanoğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirten Eserbaş, zanlının kaza sırasında 111 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini vurgulamıştı. Polis, zanlının ehliyetinde ‘gözlük veya lens kullanmasına’ dair zorunluluk olmasına rağmen, olay sırasında lens veya gözlük takılmadığının yapılan doktor kontrolünde ortaya çıktığını açıklamıştı.

Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur