1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlıya 7 gün ek tutukluluk…
Zanlıya 7 gün ek tutukluluk…

Zanlıya 7 gün ek tutukluluk…

Bafra’da sahil şeridinde yürüyüş yapan Hollanda uyruklu 16 yaşındaki turist kıza cinsel saldırıda bulunan ve demir çubukla ciddi şekilde darp eden zanlı H.Y dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Bafra’da sahil şeridinde yürüyüş yapan Hollanda uyruklu 16 yaşındaki turist kıza cinsel saldırıda bulunan ve demir çubukla da ciddi şekilde darp eden zanlı H.Y, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Cinsel saldırı” ve “Ağır yaralama” suçlarından dolayı dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlının tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Müşteki kızın cep telefonu ve güneş gözlüğü denizin içinde bulundu…

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Köse, zanlının, 2 Mayıs tarihinde Bafra’da oteller inşaat bölgesindeki sahil şeridi içerisinde yürümekte olan ve KKTC’de turist olarak bulunan Hollanda uyruklu müştekiyle cinsel ilişkiye girmek istedikten sonra müştekinin reddetmesi üzerine olay yerinde bulmuş olduğu inşaat demiri ile müştekinin kafasına defalarca vurup ağır yaraladığını anımsattı. Zanlının olaydan birkaç saat sonra bir arazide tespit edilerek tutuklandığını belirten Köse, zanlının 3 Mayıs tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 2 günlük tutukluluk süresi temin ettiklerini anımsattı. Köse, 3 Mayıs tarihinde olay yerinde yapılan detaylı arama neticesinde zanlının olayda kullandığı inşaat demirinin bulunarak emare alındığını belirterek, müştekiye ait cep telefonu, kulaklık ve güneş gözlüğünün ise denizin içerisinde bulunarak emare alındığını açıkladı.

 


Zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi…

Polis Memuru Ahmet Köse, zanlının Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek doktor kontrolünden geçirildiğini ve zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor temin edildiğini açıkladı. Köse, ayrıca müştekinin tedavi görmekte olduğu Yakın Doğu Hastanesi’nden tedavisine yurt dışında devam etmek amacıyla taburcu olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Köse, alınması gereken ifadelerin olduğunu, DNA raporları ile kan analizi raporlarının beklendiğini söyledi. Köse, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 


7 gün daha…

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlının tahkikat maksatları bakımından 7 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur
İlgili Haberler