1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlılar itham edilecek
Zanlılar itham edilecek

Zanlılar itham edilecek

KKTC Merkez Bankası önünde 14 Ağustos’ta meydana gelen ‘biber gazı ve silahlı’ soygun dün yine Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündemiydi.

A+A-

Didem MENTEŞ

KKTC Merkez Bankası önünde 14 Ağustos’ta meydana gelen ‘biber gazı ve silahlı’ soygun girişimi ile ilgili olarak cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan eski Astsubay M.B ile A.Y ve sanık H.K’nin yargılanma süreci başlanmak üzere dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  Ziraat Bankası’na ait 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin sterlini çalmaya teşebbüs ettikleri ve görgü tanıklarının ifadeleriyle tespit edilerek tutuklanan sanıklarla ilgili yargılama süreci başladı. Sanıklar 24 Kasım günü Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 6 ayrı davadan itham edilerek, evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti. Sanıklar M.B, A.Y ve H.K dün Lefkoşa’da oturum yapan Ağır Ceza Heyeti karşısına çıktı. Dava dosyalarının görüşülmeye başlanarak, ağır cezada itham edilmeleri için oturum 7 Ocak Çarşamba gününe ertelendi.

6 davdan itham edilmişlerdi
Sanıklar 24 Kasım’da görüşülen Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ön tahkikat (PI) duruşmasında Savcılık tarafından 6 davadan itham edilmişti. Sanıklara; KKTC Merkez Bankası önünde, Ziraat Bankası’na ait ve nakil etmek amacıyla Cemile Yılmaz ve Hasan Dağkuş’un tasarrufunda bulunan, bankaya ait 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin sterlin nakit parayı çalmak niyetiyle söz konusu şahıslara tabanca doğrultup, ‘Bu bir soygundur’ sözlerini söylemek suçu getirildi. Ayrıca sanıklara ‘Özel izinsiz ateşli silah taşıma, tasarruf’, ‘Dehşet yaratacak şekilde korkutmak için silah taşıma’, ‘Biber gazı taşıma’ ve ‘tecavüzü alet taşıma’ suçları getirilmişti.

7 Ocak’a ertelendi
24 Kasım günü Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 6 ayrı davadan itham edilen sanıklar, evrak üzerinden 5 Aralık’ta oturum yapacak Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmişti. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti dünkü oturumu gerçekleştirdi. Heyet, dava dosyalarının görüşülmeye başlanarak sanıkların itham edilmeleri için dava oturumunu 7 Ocak Çarşamba gününe tehir etti.

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur