1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlı parayı sakladığını kabul etti
Zanlı parayı sakladığını kabul etti

Zanlı parayı sakladığını kabul etti

3 milyon TL’lik soygun olayında 70 bin 500 TL’yi alarak bir bahçede sakladığını verdiği gönüllü ifadede kabul eden zanlı R.A, dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Ayşe GÜLER
3 milyon TL’lik soygun olayında 70 bin 500 TL’yi alarak bir bahçede sakladığını verdiği gönüllü ifadede kabul eden zanlı R.A, dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
‘Silahlı soygun’, ‘kanunsuz tabanca taşıma, kullanma ve tasarruf’ ile ‘şiddet tehdidi’ suçlamasıyla önceki gün tutuklanan zanlı R.A hakkında 2 gün tutukluluk kararı alındı.
Mahkemede söz alan zanlı R.A, hakkındaki ‘silahlı soygun’ suçlamasını kabul etmedi, soygun olayına karışmadığını, olaya ‘sonradan’ dahil olduğunu iddia etti.
Polis, bulunan 700 bin TL’nin ise olayla ilgili tutuklanan diğer zanlı M.F’nin polise yaptığı itiraf sonucunda Güneşköy’deki bir bahçede ele geçirildiğini açıkladı.
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı İlker Sertbay huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı İlhan Damdelen, Polis Müfettişi Numan Örü’yü mahkemede tanık olarak dinletti.
Örü, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Müfettiş Örü, zanlı R.A’nın 24 Temmuz’da Lefkoşa Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi yakınlarında meydana gelen ‘silahlı soygun’, ‘kanunsuz tabanca taşıma, kullanma ve tasarruf’ ile ‘şiddet tehdidi’ suçlarından methalder olduğunu belirtti.

770 bin 500 TL bulundu
Zanlının önceki gün tutuklandığını ve verdiği gönüllü ifadede şu anda tutuklu bulunan diğer zanlı M.F’den aldığı 100 TL’lik banknotlardan oluşan 70 bin 500 TL’nin polis ekipleri tarafından sakladığı bahçede bulunduğunu açıkladı.
Örü,  zanlı M.F’nin polise yaptığı itiraf sonucunda da 700 bin TL’nin de Güneşköy’deki bir bahçede bulunarak emare alındığını kaydetti.

2 milyon 229 bin 500 TL aranıyor
Soruşturmanın henüz yeni başladığını söyleyen Örü, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyledi.
Örü, soygun ile ilgili kayıp olan 2 milyon 229 bin 500 TL’nin yanı sıra olay günü kullanılan tabancaların ve bavulun bulunamadığını kaydetti.

Aranan şahıslar ve emareler var
Tahkikat ile ilgili alınması gereken ifadelerin bulunduğuna dikkat çeken Örü, zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere, aranan şahıs ve emarelere müdahale olasılığının bulunduğunu vurguladı.
Örü, bu doğrultuda zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Silahlı soyguna karışmadım”

Mahkemede söz alan zanlı R.A ise hakkındaki silahlı soygun suçlamasını kabul etti.
Zanlı silahlı soygun olayına karışmadığını savunarak, olaya ‘sonradan’ dahil olduğunu iddia etti, polise yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.


Sertbay: “Polise yardımcı olanlar cezalarında indirim alıyor”

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı İlker Sertbay ise zanlı R.A’ya polise yardımcı olan zanlıların ceza takdirinde büyük indirim aldığını vurgulayarak, hiçbir baskı altına kalmadan bildiklerini polise anlatmasını istedi.

2 gün tutukluluk

Sertbay, mahkemede aktarılan olgular ışığında tahkikatın selameti açısından zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Zanlı R. A, olayla ilgili tutuklanan diğer 2 zanlı ile birlikte yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Bu haber toplam 2062 defa okunmuştur
Etiketler :