1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zanlı cezaevine gönderildi
Zanlı cezaevine gönderildi

Zanlı cezaevine gönderildi

Bafra’da 8 yaşında çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen S.Y dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Bafra’da 2014 yılı Ağustos ve Eylül ayları içerisinde 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki zanlı S.Y, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Çocuklara karşı cinsel istismar” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezevine gönderildi.
Zanlının 28 Ekim tarihinde Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesine götürülerek doktor kontrolünden geçirildiğini açıklayan Dal, doktor raporuna göre zanlı, işlediği suçun yanlış olduğunun, ceza alacağının farkında olduğunun ve cezai ehliyetinin tam olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Ayni çocuğa iki kez cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı
Polis Çavuşu Erdal Dal, zanlıdan yapılan soruşturmada ayni aylar içerisinde yine ayni çocuğa Bafra’da bulunan bir ormanlık alan içerisinde yine cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıktığını açıkladı. Zanlının geçmişte de “Irza geçmeye teşebbüs” suçundan sabıkası olduğunu belirten Dal, zanlının 3 Ağustos 2010 tarihinde bir genç kadının ırzına geçmeye teşebbüs ettiğini ve 7 Kasım 2010 tarihinde yargılanarak 3 yıl süreyle Sosyal Hizmetlerin gözetimine verildiğini açıkladı.

Cinsel suç işlemeye meyil
Polis Çavuşu Erdal Dal, zanlı S.Y’ı muayene eden doktorun, zanlının cinsel suç işlemeye meyilli olduğunu ve yine ayni suçu işleyebileceğine dair bilgi verdiğini söyledi. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Dal, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı S.Y’ın işlemiş olduğu suçun çok ciddi ve vahim bir suç olmakla birlikte değiştirilmiş ceza yasasında ağır suçlar kapsamına alındığını ve Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanması gerek bir suç olduğunu belirtti. Zanlının daha önce benzeri suçtan yargılanmış olduğunun ve zanlının serbest kalması halinde yine benzeri bir suç işlemeye meyilli olduğunun görüldüğüne dikkatleri çekti. Toroslu, zanlının hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur