1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zafere sürdüler
Zafere sürdüler

Zafere sürdüler

KKTC 2015 Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı ayağını Mustafa Bulutoğluları – Oktay Çınar ikilisi kazandı

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği KKTC 2015 Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı ayağını, yaklaşık 10 sene sonra ralliye dönen ve henüz üçüncü yarışında zirveye çıkmayı başaran Mustafa Bulutoğluları – Oktay Çınar ikilisi kazandı.

Kanlıköy, Yılmazköy ve Fota bölgelerinde yapılan sezonun 6’ncı rallisinde, güne hızlı bir başlangıç yaparak ilk iki etapta en iyi derecelere imza atan Mustafa Bulutoğluları, zorlu geçen rallide mutlu sona ulaşarak uzun bir aradan sonra Oktay Çınar’ın Co-pilotluğunda döndüğü etaplarda henüz üçüncü yarışında podyumun zirvesine çıkmayı başardı.

İkinci Denner – Topcu ikilisi
Rallinin sabah bölümünde arıza yaşayarak 7’inci sıraya kadar gerileyen Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi, daha sonra geçilen 5 etapta yükselişe geçtiler ve 4 etapta en iyi dereceye imza atarak ikinci sırada finiş görmeyi başardılar.
Bu sezon, İskele Rallisi’nde ilk kez podyuma çıkmayı başaran Derviş Dizliklioğlu – Ali Kiremitcioğlu ikilisi bu başarılarını tekrarlayarak istikrarlı geçirdikleri rallide podyumu tamamlayan ekip oldular.

Yedi ekip tamamlayamadı
8 etap ve toplamda yaklaşık 70 kilometrelik özel etap mesafesinin geçildiği rallide 12 ekip start alırken, şampiyona lideri Ömer Yıldız – Mehmet Kasımoğlu ile şampiyona ikincisi Fikri Macila – Mehmet Mişon’un da içinde bulunduğu 7 ekip çeşitli arızalarla finiş göremedi.

    Pilot                      Co-Pilot        Araç                                 Grup Toplam
1. M. Bulutoğluları Oktay Çınar  Mitsubishi Lancer Evo 9 N4 43:48,137
2. Deniz Denner Ömer Topcu  Mitsubishi Lancer Evo 9 N4 44:14,436
3. Derviş Dizliklioğlu Ali Kiremitcioğlu Mitsubishi Lancer Evo 8 A8 44:52,391
4. Rauf Denktaş Derviş Savarona Mitsubishi Lancer Evo 9 A8 45:01,998
5. Halil Mulla  Güner Şevketoğlu Mitsubishi Lancer Evo 8 N4 47:31,929

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur