1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yüzde % 28 ila %33 arası artış!
Yüzde % 28 ila %33 arası artış!

Yüzde % 28 ila %33 arası artış!

‘Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası’ kapsamında, kredi kartlarında yalnızca TL cinsi işlemlere uygulanan azami faiz oranlarında yüzde 28 ila yüzde 33 arasında artırıma gidildi. Döviz cinsi işlemlerde uygulanacak faiz oranları ise aynı kaldı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Kredi kartlarında TL cinsi işlemlere uygulanan azami faiz oranları yüzde 28 ila yüzde 33 oranında arttı.
Dün itibariyle geçerli olan karara göre; TL cinsi işlemlerde kredi kartı azami aylık akdi faiz oranı yüzde 33’lük artışla 2.54’ten 3.40’a yükseldi.
Kredi kartı azami aylık gecikme faiz oranı ise yüzde 28 yükselerek, 3,04’ten 3.90’a çıktı.
Döviz cinsi işlemlerle ilgili faiz oranlarında değişiklik yaşanmadı, azami aylık akdi faiz oranı 1.18, azami aylık gecikme faiz oranı ise 1.68’de kaldı.
KKTC Merkez Bankası kararı, ‘Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası’ kapsamında alındı.
Kurumun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, söz konusu oranların KKTC Merkez Bankası tarafından en geç 3 ay içerisinde yeniden belirlenip, kamuoyuna ilan edileceğini de duyuruldu.
Alınan kararı YENİDÜZEN’e değerlendiren Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Asbaşkanı, Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ, bu durumun kredi kartlarının merkezlerinde uygulanan harç ve komisyonlarla ilgili faiz oranlarının artmasından kaynaklandığını kaydetti.
Erçağ, oranlarda kimi zaman gerileme kimi zaman da artış yaşandığını da sözlerine ekledi.

 

ERÇAĞ: “KİMİ ZAMAN GERİLEME, KİMİ ZAMAN ARTIŞ OLUR”… Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Asbaşkanı, Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ, bu durumun kredi kartlarının merkezlerinde uygulanan harç ve komisyonlarla ilgili faiz oranlarının artmasından kaynaklandığını kaydetti.  Erçağ, oranlarda kimi zaman gerileme kimi zaman da artış yaşandığını söyledi.

 

Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Asbaşkanı, Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ:
“Harç ve komisyonlarla ilgili  faiz artmasından kaynaklanıyor”

Yaşanan artışı değerlendiren Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Asbaşkanı, Kıbrıs Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Erçağ, bu durumun kredi kartlarının merkezlerinde uygulanan harç ve komisyonlarla ilgili faiz oranlarının artmasından kaynaklandığını kaydetti.
Erçağ, kredi kartlarındaki faiz oranı artırımının yalnızca TL cinsi işlemler için geçerli olduğunu da ifade etti.
Her 3 ayda bir kredi kartı faiz oranlarının revize edildiğini dile getiren Erçağ, oranlarda kimi zaman gerileme kimi zaman da artış yaşandığını söyledi.
Erçağ, yapılan düzenlemede KKTC Merkez Bankası’nın kar marjı gütmediğini aktardı.

“Kredi kartı ile borçlanmak yerine bireysel krediye yönelin”

Öte yandan Erçağ, toplumda kredi kartlarının doğru ve amacına uygun şekilde kullanılması gerektiğine de işaret etti.
Birçok kişinin kredi kartlarını ‘borçlanma aracı’ olarak kullandığına değinen Erçağ, “Kredi kartlarını borçlanma aracı olarak kullanırsak faiz oranları yüksek kalır. Kredi kartı ile borçlanmak yerine bireysel anlamda kredi kullanın, daha çok menfaatler olur.” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190103104827.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 1975 defa okunmuştur
Etiketler : ,