1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Yusuf Aslan’la Fotoğraf Dolu Dört Gün
Yusuf Aslan’la Fotoğraf Dolu Dört Gün

Yusuf Aslan’la Fotoğraf Dolu Dört Gün

Yusuf Aslan, fotoğraf sanatını farklı bir pencereden değerlendirdi.

A+A-

FODER'in davetlisi olarak 15-18 Nisan 2015 tarihleri arasında adamızda bulunan ve farklı etkinliklerle fotoğrafa gönül vermiş sanatseverlerle buluşan  Yusuf Aslan, fotoğraf sanatını farklı bir pencereden değerlendirdi.

15 Nisan 2015 Çarşamba akşamı FODER Dernek binasında Gezi Parkı’nın öyküsü  “O gün Ölmek Yasak”, Van- Erciş depreminin öyküsü “Bir Fotoğrafın Yası Tutulur”,”Yüze Yazılmış Öyküler”, “Hüzün Coğrafyası Yüzüm” ve 2015 yılında Sami Güner Kupası'nı kazandığı çalışması "Soma" sunumları yapıldı.

16-17 Nisan 2015 tarihleri arasında “Kompozisyon” konusunda geniş ve kapsamlı bir eğitim veren Yusuf Aslan, örnek fotoğraflarla konuların pekişmesini sağladı ve anlatımında fotoğraf çekerken nelere dikkat edilmesi gerektiği vurguladı.

18 Nisan Cumartesi günü de Kırklar – Erdemli – Yiğitler ve Akıncılar güzergahında, Yusuf Aslan, üyelerimize uygulamalı olarak farklı ışık koşullarında ve farklı ortamlarda fotoğraf çekmenin inceliklerini paylaştı.

Savaştepe Öğretmen Lisesi mezunu Yusuf Aslan, AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler okudu. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne devam eden Aslan, Sivas, Aydın ve Almanya’da öğretmen olarak çalıştı. İfsak, İfod ve KUFSAD üyesi olup, bir dönem Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yaptı. Batı ülkeleri basınında haber fotoğrafları da yayınlanan Aslan;  Van-Erciş depremi, Gezi, Soma maden faciası, Sınır ve sığınmacılar gibi toplumsal olgu ve olaylarda görsel bellek oluşturma çabasındadır.

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur