1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. " Yürüttüğünüz çalışmalar umut veriyor"
" Yürüttüğünüz çalışmalar umut veriyor"

" Yürüttüğünüz çalışmalar umut veriyor"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı ziyaret ederek yetkililerle görüştü

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Oda Başkanı Mahmut Kanber ve heyetiyle birlikte, esnafın ve üretimin sorunları tartışıldı. Toplantının ardından Oda’nın yeni sanayi bölgesindeki yatırımları incelendi. Çıraklık eğitimi alan gençlerin derslerine de katılan Erhürman, buradaki öğrencilerle sohbet ederek yerli iş gücü olarak yaşadıkları sorunları dinledi. Meslek sahibi olmak için çalışan gençlerin çabalarına hayran kaldığını belirten Erhürman, geleceği onlarla birlikte kuracaklarını kaydetti. “Ülkede maalesef, çocuğum üniversite mezunu olsun da ne isterse olsun anlayışı yaygın. Oysa üniversite mezunu olup olmamanız değil, üretime ne kadar katkı koyduğunuz, ne ürettiğiniz önemli. Bu ülkenin sizler gibi zanaatkarlara, üreten ellere, beyinlere çok ihtiyacı var” diyen Erhürman, şimdiden ustalaşmaya başlayan gençlerle gurur duyduğunu kaydetti.

ERHÜRMAN: FARK YARATABİLİRİZ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yetkililerle yaptığı toplantıda Oda’ya bağlı çalışan ve burada eğitim görenler için önerilerde bulundu. Erhürman, öğrencilere yeni fikirler geliştirmeleri için bütçe ayrılması üzerinde durarak, Oda’nın bu yönde öğrencileri teşvik etmesinin büyük fayda sağlayabileceğini söyledi. Erhürman, “CTP olarak biz de üretimle ilgili yeni fikirleri sizin aracılığınızla desteklemeye hazırız. KTEZO’da eğitim alan gençlere destek sağlayabiliriz. Buradaki gençler, yetenekleri sayesinde kendi alanlarında fark yaratacak yeni ürünler tasarlayabilecek kapasiteye sahip. Bu potansiyeli mutlaka değerlendirmeliyiz” dedi.

FEDERASYON TASARISINA SONUNA KADAR KARŞIYIZ

Hükümetin esnaf federasyonu kurmaya çalışmasının karşısında olduklarını da belirten Erhürman, “Söz konusu yasa tasarısı bizim elbette son derece karşı olduğumuz bir tasarıdır. KTEZO, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Tabipler Birliği, Barolar Birliği gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, adı üstünde ‘kamu kurumu niteliğinde’dir. Bunların hizmet verdiği alanlarda yeni yapılar kurulması mümkün değildir. Sorun yalnızca KTEZO’nun sorunu değil, tüm kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının sorunudur ve böyle bir girişimin kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir” dedi. Toplumun geniş kesimlerinin bu tasarıya karşı çıktığını kaydeden Erhürman, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı yok sayacak adımları desteklemelerinin mümkün olmadığını söyledi. Erhürman, kooperatifleşme konusunda yürütülen çalışmalar hakkında da Oda yetkililerinden bilgi aldı. Özellikle zeytin ve üzüm konusunda yürütülmekte olan kooperatifçilik projelerini büyük bir heyecanla yakından takip ettiklerini belirten Erhürman, üretimin ve kooperatifleşmenin CTP’nin yeni dönem politikalarının da odağında yer aldığını ve zeytin ve üzüm alanında gerçekleştirilecek başarılı girişimlerin başka alanlar için de çok değerli bir deneyim yaratacağını söyledi.

KANBER: HÜKÜMET BAŞIMIZA TAS GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, KTEZO’nun 1994’ten beri yasal bir Oda olduğunu, meslek insanlarının becerilerini geliştirmek için uzman insanlarla yerel istihdam, yerel üretim üzerine çalıştıklarını belirtti. Federasyon tasarısının hayata geçirilmesinin mümkün olmayacağını kaydeden Kanber, “Ama başımıza tas geçirmeye çalışan siyasal bir yaklaşım var. Biz bu siyasal yaklaşımın doğru olmadığını her platformda söylüyoruz. Burası kamudur. Bizler olsak da olmasak da Oda’nın vizyonu asla değişmez. Katma değer üretme amaçlı bir odayız. Sözde bir federasyon tasarısıyla bizim bu alandaki enerjimizi baskılayarak bizi bu mücadelenin içine çekmek ve asıl yapmak istediğimiz şeylerden uzaklaştırmak istiyorlar” dedi. Bu konuda Sanayi Odası, Ticaret Odası gibi tüm kesimlerin, sendikaların, özel sektör örgütleri ve üniversitelerin kendilerine tam destek verdiğini belirten Kanber, tasarının rafa kaldırılmasını değil, komple ortadan kaldırılmasını istediklerini ifade etti. Kanber şöyle konuştu:

“Burası Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’dır. Bizim yasamızda ne milliyet, ne ırk, ne de parti yazar. Buraya Kıbrıslıların dışında üye olamaz diye iddialarda bulunuluyor ama burada KKTC vatandaşı olma zorunluluğu yok. Yasaların izin verdiği kişilere biz de izin veririz. Böyle bir yaklaşımı şiddetle reddediyoruz. Biz bu konuda her türlü mücadeleye hazırız. Biz bu işleri yine yapmaya devam edeceğiz ama enerjimizi bu konulara harcamak istemiyoruz”.

Bu haber toplam 2565 defa okunmuştur
Etiketler : ,