1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Yürütme durdu’ dendi, KARAR YÜRÜRLÜKTE!
‘Yürütme durdu’ dendi,  KARAR YÜRÜRLÜKTE!

‘Yürütme durdu’ dendi, KARAR YÜRÜRLÜKTE!

RESMİ YAZI YOK!... Kararın geri alındığı konuşulsa da, Vakıflar İdaresi Müdürlüğü’ne bu konuda resmi belge ulaşmadı. Buna rağmen Vakıflar, basında çıkan haberler sonrasında aldığı inisiyatifle işlem yapmayı durdurdu.

A+A-

Alsancak’ta Çıkarma Plajı ile birlikte Altınkaya Restoran’ın da olduğu tüm sahil şeridinin Kennedy Trading Ltd’e 30 yıllığına kiralanmasıyla ilgili kararın geri alındığı konuşulsa da ‘iptal kararı’ halen Resmi Gazete’de yayımlanmadı

Ayşe GÜLER

Vakıflar İdaresi’ne ait, Alsancak sınırları içerisindeki 19 dönümlük arazinin Altınbaş Holding kuruluşlarından Kennedy Trading Ltd’e kiralanmasıyla ilgili kararın geri alındığı konuşulsa da, Bakanlar Kurulu kararı halen iptal edilmedi.

Kamuoyu tepkisine rağmen, kararın iptaline yönelik Resmi Gazete’de herhangi bir karar yayımlanmadı, bu konuda Vakıflar İdaresi Müdürlüğü’ne resmi bir yazı iletilmedi.

Vakıflar İdaresi Müdürlüğü ise basında çıkan haberler sonrasında aldığı inisiyatifle işlem yapmayı durdurdu.

YENİDÜZEN’e konuşan Vakıflar İdaresi Emlak Şube Sorumlusu Mustafa Doğru, kiralama işleminin iptaline yönelik resmi bir yazının daireye ulaşmadığını doğruladı.

 

Doğru: “Resmi belge gelmedi”

 

Vakıflar İdaresi Emlak Şube Sorumlusu Mustafa Doğru, kiralama işleminin iptaline yönelik resmi bir yazının daireye ulaşmadığını söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Doğru, basında çıkan haberler sonrasında Genel Müdürlüğün işlemlerin ilerlemesini durdurduğunu kaydetti.

 

49 yıldan 30 yıla düşürülmüş, Meclis devre dışı kalmıştı!

 

Daha önce de Escape olarak bilinen, Çıkarma Plajı’nın da içinde bulunduğu arazinin 49 yıllığına kiralanması gündeme gelmiş, Meclis devre dışı bırakılarak 30 yıllığına kiralanmıştı.

Bu karar sonrasında Meclis’te ciddi tartışmalar yaşanmış, kamuoyu tepkisine de neden olmuştu.

 

Tarihi sit alanı ilan edilmesi kararlaştırılmıştı…

 

Tartışmaların ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr Sibel Siber Başkanlığında toplanan Kültür Varlıklarının Koruma Komitesi, Yavuz Çıkarma Plajının Tarihi Sit İlan Edilmesi konusunda oybirliğiyle tavsiye kararı üretmişti.

Komite, Yavuz Çıkarma Plajı’nın tarihi sit alanı ilan edilmesini kararlaştırmıştı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2472 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler