1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yurttaşlık için evrak sahteleme
Yurttaşlık için evrak sahteleme

Yurttaşlık için evrak sahteleme

Mağusa’da, KKTC vatandaşı ve Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmak için resmi evrak sahtelemekle suçlanan zanlı A.T., A.K., M.M., A.M. ve M.M.’nin ardından aranan zanlı G.M. de tutuklandı…

A+A-

Mağusa’da, KKTC vatandaşı ve Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olmak için resmi evrak sahtelemekle suçlanan zanlı A.T., A.K., M.M., A.M. ve M.M.’nin ardından aranan zanlı G.M. de tutuklandı. “Resmi evrak sahteleme” suçlamasıyla ilgili olarak aranan ve önceki gün polise giderek teslim olan zanlı G.M dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 1 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Polise giderek teslim oldu…

Meselenin tahkikat memuru,10 Ekim 2018 tarihinde polise gelen A.K.’nin beraberinde getirdiği M.M.’ye ait olan ancak üzerinde kendi fotoğrafı bulunan sahtelenmiş KKTC kimlik kartını ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nden kendisine kimlik kartı alabilmesi için yine M.M.’ye ait evrakları ibraz ederek suçunu itiraf ettiğini anımsattı. Mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikat neticesinde A.K. ile birlikte 4 kişinin daha mesele ile bağlantısı olduğunun tespit edilerek tutuklandığını anımsatan tahkikat memuru, son olarak aranmakta olan zanlı G.M’nin ise 13 Ekim 2018 tarihinde polise gelerek teslim olduğunu açıkladı. Tahkikat memuru, alınan ifadelere ve yapılan beyanlara göre zanlı G.M’nin, A.K. isimli kişinin M.M’ye ulaşmasına yardımcı olduğunu açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün diğer zanlılarla birlikte yeniden mahkemeye çıkarılacak…

 Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı G.M’nin tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur