1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yurttaşın derdi ‘ekonomi’
Yurttaşın derdi ‘ekonomi’

Yurttaşın derdi ‘ekonomi’

Seçime sayılı gün kala bir tarafta süren Covid-19 süreci, bir anda ortaya çıkan Hükümet krizi, Cumhurbaşkanı adayı, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın sürpriz Ankara ziyareti ile duyurduğu Maraş adımına karşın sokağın en önemli gündemi: EKONOMİ.

A+A-

Aygün Bahar ÖKMEN

Seçime sayılı gün kala bir tarafta süren Covid-19 süreci, bir anda ortaya çıkan Hükümet krizi, Cumhurbaşkanı adayı, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ın sürpriz Ankara ziyareti ile duyurduğu Maraş adımına karşın sokağın en önemli gündemi: EKONOMİ.

YENİDÜZEN’e konuşan yurttaşların çoğu en önemli sorunun ve gündemimizin ekonomi olması gerektiğini düşünüyor. Ekonominin çarklarının dönmediği ve dövizin her geçen gün arttığı bir ortamda hayat sürdürmenin zorluklarından bahseden pek çok vatandaşın yanı sıra, hükümet krizinin ve pandeminin en önemli gündem maddesi olması gerektiğini düşünen vatandaşlar da düşüncelerini dile getirdi.

‘Maraş’ın açılması’ konusunun önemi olmadığını düşünen bazı vatandaşlar gibi bu konunun dünya kamuoyunda yankı yaratacağını düşünenler de var.


YURTTAŞ NE DEDİ?

Sait Kumru: “Marketlerdeki fiyatlar her gün yükseliyor ancak maaşlarımız yerinde sayıyor. En önemli sorun şu anda döviz ve ekonomik krizdir”

Sait Kumru, “En önemli sorun şu anda döviz ve ekonomik krizdir” dedi. “Marketlerdeki fiyatlar her gün yükseliyor ancak maaşlarımız yerinde sayıyor” şeklinde konuştu. Kumru, suyun da önemli bir sorun olduğunu ancak şimdi çözüldüğünü belirtirken Maraş konusuna da değindi. “Maraş açıldı diyorlar. Bu bir sorun değil çünkü Maraş aslında açılmadı, sahil kısmı açıldı. Maraş’ın içine zaten girilemiyor. Maraş açıldı demek yalandır. Ona inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgını konusunda fikirlerini açıklayan Kumru, “Pandemiye gelince, bu salgın tüm dünyanın sorunudur. Kendi önlemlerimizi alarak hayatımıza devam etmemiz gerekmektedir. Başka türlü çarklar dönmez” yorumunda bulundu. “Ne memur maaş alabilir, ne esnaf çalışabilir ekonominin çarkları dönmezse. O nedenle bütün dünya gibi salgına alışmalı ve hayatımızı devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Ulufer Arslan: “Saymaya kalksak şu anda Kıbrıs’ta pek çok problem söz konusu. Ama şu anda en önemli sorun ekonomidir”

“İşsizlik ayrı sorun, döviz ayrı problem” diyen Ulufer Arslan, “Bence şu anda en önemli sorun ekonomidir” şeklinde konuştu. “Saymaya kalksak şu anda Kıbrıs’ta pek çok problem söz konusu. Mekanizma düzgün işlemiyor” ifadelerini kullandı. Arslan, “Başa gelen kendi yakınlarını işe alıyor, iş bulamayan gençlerimiz göç ediyor. Bir süre sonra genç nüfus kalmayacak Kıbrıs’ta” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının uzlaşı içerisinde hareket etmediklerini dile getiren Arslan,  “Birbirine sataşıyorlar. Çirkin bir görüntüdür bu. Ben bu sebeple kararsız kaldım mesela oy konusunda. O kadar çok tartışıyorlar ki…” ifadelerini kullandı. “Zaten bizi dış güçler idare ediyor. Biz özgür müyüz sanki? Makama oturan kişi özgür mü? Böyle bir özgürlük yok. Dış güçler ne derse o olur. Bizim seçeceğimiz kişi kim olursa olsun, yine dış güçlere bağlı olarak karar verilecek” yorumlarında bulundu.

 

Yüksel Şah: “En önemli gündem Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmalıdır”

Yücel Şah, “Şu anda en önemli gündem, en yakın tarihte yaşayacağımız Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmalıdır” dedi. Şah, “Hükümet krizi de önemlidir ancak onun çözümü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Ali Gezer: “İç piyasa çöktü. Ekonomi en önemli gündemdir ve öyle olmalıdır”

“Ekonomi en önemli gündemdir ve öyle olmalıdır” diyen Ali Gezer, “Buranın geliri öğrenciye ya da dışarıdan gelecek olan kişilere bağlıdır. Onlar da olmayınca iç piyasa çöktü” ifadelerini kullandı. “Bir taksici olarak ben de bu çöküş yaşayanlardan biriyim. En iyi gözlemleyenlerdeniz bu süreci taksiciler olarak. Maalesef şu an sonlarımızı oynuyoruz. Öğrenci yok, turist yok maalesef. Zor durumdayız” açıklamalarında bulundu.

 

Safiye Özçırak: “Seçimler her zaman olur, gündemin önceliği kesinlikle sağlık olmalıdır”

Safiye Özçırak “Gündemin önceliği kesinlikle sağlık olmalıdır” dedi. “Seçimler her zaman olur, seçilenler her zaman halkın seçtiği şekilde başa gelmeye devam eder. Hükümet yeniden kurulur, yeniden çökebilir. Bu da bizim için hiçbir şey ifade etmeyecektir” yorumlarında bulundu.

“En önemlisi sağlıktır çünkü sağlık kilitlendiği zaman her şey kilitlenir” diyen Özçırak, “Ne Maraş’ın önemi kalır ne devletin ne de Maraş’ın önemi kalır” yorumlarında bulundu. “Sağlıktan sonra en önemli gündem ise ekonomi olmalıdır” şeklinde konuşan Özçırak, “İnsanlar evlerine ekmek götürmek durumundadır. Tek başıma olmama rağmen dükkân kirasında, ürünleri getirtirken, devlete vergi öderken zorlanıyorum. Bu nedenle sağlık ve ekonomi en ön planda olmalıdır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Senem Gürel: “En önemli gündem ekonominin çökmüş olmasıdır”

“Bence en önemli gündem ekonominin çökmüş olmasıdır” diyen Senem Gürel, “Özel sektörde insanlar işçi çıkartmaya başladı, işçi alımı durduruldu. İşsizlik artacak. İnsanların maddi zorluklar yaşamaya başlamasıyla birlikte suç oranları artacak” yorumlarında bulundu. “Öğrenciler gelemiyor. Ülkede olan öğrenciler maddi sıkıntı çekiyor. Bu nedenle onlarda da suça artış gözlemlenebilir diye düşünüyorum. Yabancı öğrencilerin hesaplarına ambargo geldi kendi ülkelerinden” dedi.

“Dolayısı ile ekonomi bence en önemli gündemdir. İkinci önemli konu ise; Maraş’ın açılmasıdır” ifadelerini kullanan Gürel, “Çünkü Maraş hem Kıbrıs’ın güneyi ile ilişkilerimizi etkileyecek hem de dünya kamuoyunda yankı yaratacaktır. Açılması bana göre doğru olmadı. Bu şekilde açılmamalıydı. Açılacaksa bile farklı koşullarda, farklı anlaşmalarla, masada müzakere ile açılmalıydı” şeklinde konuştu.

 

Ergün Köseoğlu: “Gündemimiz kesinlikle ekonomik kriz olmalıdır”

Ergün Köseoğlu, “Gündemimiz kesinlikle ekonomik kriz olmalıdır” dedi. “En önemli gündem bana göre budur. Diğer tüm sorunları çözebilecek potansiyeli olan tek şey şu anda paradır” şeklinde konuştu. “Ülkede para olmadığı için hiçbir şey yapamıyoruz. Her geçen gün artan döviz de yaramıza tuz basıyor” dedi.

 

Deniz Mannaş: “En önemli gündemimiz bu şartlarda nasıl ayakta duracağımızdır”

“Şu anda en önemli gündemimiz bu şartlarda nasıl ayakta duracağımızdır” diyen Deniz Mannaş,  “Var olan sorunlar ile halkın akıl sağlığını koruması günden güne zorlaşıyor” ifadelerini kullandı. “Yaşanan tüm sorunlar dövize de yansıyor. Döviz kazanmıyor olmamıza karşın her şeyimizin dövize bağlı olması da bizleri zora düşürüyor” dedi.

 

İnci Arkan: “En önemli gündem hükümet krizidir”

İnci Arkan, “En önemli gündem hükümet krizidir” dedi. “Çünkü hükümet krizi bütün faktörleri etkileyecek olan bir sorundur” açıklamasında bulundu. “Gerek pandemi için alınacak kararlar, gerek seçimler, gerek ekonomi… Bir vatandaş olarak kanımca en önemli sorun budur ve bir an önce de çözümlenmesi gerekmektedir. Yoksa diğer sorunlarımız daha da büyüyecektir” şeklinde konuştu.

 

Sevda Yapıcıoğulları: “Bizim için en önemli olan şey pandemi ve ekonomik kriz”

“Bizim için en önemli olan şey pandemi ve ekonomik kriz” diyen Sevda Yapıcıoğulları, “Ülke genelinde küçük esnaftan büyük şirketlere kadar küçülmeye gidilmesi çalışanlar adına maddi zorluklara sebep oldu” şeklinde konuştu. “Pandeminin sebep olduğu ekonomik kriz en önemli gündemimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur
Etiketler : ,