1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yurtseverler Larnaka’dan seslendi: Liderler Kıbrıs’ı birleştirmek üzere masaya dönmeli!
Yurtseverler Larnaka’dan seslendi:  Liderler Kıbrıs’ı birleştirmek üzere masaya dönmeli!

Yurtseverler Larnaka’dan seslendi: Liderler Kıbrıs’ı birleştirmek üzere masaya dönmeli!

CTP ve AKEL ilçe örgütlerinin Kıbrıs’ın kuzeyinde de düzenlediği iki toplumlu etkinlik dün akşam Larnaka’da gerçekleştirildi.

A+A-

CTP ve AKEL ilçe örgütlerinin Kıbrıs’ın kuzeyinde de düzenlediği iki toplumlu etkinlik dün akşam Larnaka’da gerçekleştirildi. Şiirlerini insanları birleştirmek için yazan Nazım Hikmet ve Yannis Ritsos’un anısına gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda insan katıldı. Şiirlerin okunup, şarkıların söylendiği etkinlikte, CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim ve AKEL Larnaka İlçe Sekreteri Hristalla Andoniyu konuşma yaparak katılımcılara seslendi. Etkinliğe iki toplumun siyasileri de katılım sağlarken CTP’den milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy ve Biray Hamzaoğulları katıldı. Duygusal anların yaşandığı gecede liderlere Kıbrıs’ı birleştirmek üzere masaya dönmeleri çağrısı yapıldı.

MÜLAZİM: LİDERLER KIBRISLILARIN ÇIKARLARINI KORUMALI

CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim, konuşmasında tek vatandaşlık, tek egemenlik, iki bölgelilik çerçevesinde federasyona kararlılıkla yürüyeceklerini belirtti. Liderlerin daha fazla vakit kaybetmeden masaya dönmesi çağrısı yapan Mülazim, CTP ve AKEL’in bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini toplumun buna ihtiyacı olduğunu ifade etti. Böylesi bir dönemde ilerici güçlerin önemine değinen Mülazim, “Emperyalistlerin Kıbrıslılara dayattığı böl-yönet politikaları Kıbrıslıtürkler ve Kıbrıslırumlara büyük acılar yaşatmış, yaşatmaya da devam etmektedir. Biz ilerici güçlere düşen Kıbrıslıların çıkarına olan Federal Kıbrıs’ı yaratmaktır. Müzakereler kesintiye uğramış durumda. İki toplum lideri basın üzerinden birbirlerini suçlama oyunlarından vazgeçip müzakere masasına dönmelidir. Hiçbir mazeret veya gerekçe ortak vatanımızın birleştirilmesinden daha değerli olamaz. İki toplum lideri öncelikli Kıbrıslıların çıkarlarını savunmalı ve bölünmüş adamızı birleştirmek üzere masaya dönmelidir” dedi.

ANDONİYU: YABANCI DAYATMALARA DİRENMELİYİZ

AKEL Larnaka İlçe Sekreteri Hristalla Andoniyu ise selamlama konuşmasında Kıbrıslıların böyle etkinliklerde bir araya gelmesinin beraber mücadeleyi güçlendireceğini kaydetti. Federal Kıbrıs’ı birlikte kuracaklarını belirten Andoniyu, “Bu etkinlikler aracılığıyla daha da güçleniyoruz. Kıbrıslıtürkler ve Kıbrısrlırumlar olarak önümüzdeki zorlu yolu birlikte yürümek için, birlikte ilerlemek için daha hazır, daha kararlıyız. Yurdumuzun ve halkımızın yeniden birleşmesi arzumuz dinmeksizin sürüyor. Bunun için de BM tezlerine dayalı mücadelemiz sürüyor. Yurdumuz aleyhine yabancı dayatmaların uygulanmasının aracı ve her zaman Kıbrıs’ımızın başındaki bela olan milliyetçiliğe ve şovenizme bütün gücümüzle direniyoruz, direneceğiz. Ülkemizi birleştireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
Etiketler : ,