1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yurt sıkıntısı tatlıya bağlandı…
 Yurt sıkıntısı tatlıya bağlandı…

Yurt sıkıntısı tatlıya bağlandı…

Öğrenci yurdu olarak kullanılan ve haciz gelen Sky Venüs Otel’de kalan öğrenciler başka odalara yerleştirildi…

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Öğrenci yurdu olarak kullanılan ve kiracı Hüseyin Disko’nun, mal sahibi Turgut Çavlan’a  faizsiz olarak 700 bin TL olan borcunu ödememesinden dolayı mahkemelik olan Sky Venüs Otel’in mahkeme kararı ile önceki gün tahliyesine başlanmıştı. Sky Venüs Otel’de kalan öğrenciler ellerine mahkeme kağıdı gelmesiyle birlikte ayaklanmış ve kaldıkları odaları boşaltmamak için direnmişti. Öğrenciler, tahliyenin başlamasıyla otel önünde pankart açarak eylem yaparak odalarından çıkmayacaklarını söylemişti. Odalarından çıkmamak için direnen öğrenciler ile mal sahibi Turgut Çavlan arasında önceki gece uzlaşıya varıldı.

Öğrenciler başka odalara yerleştirildi…
Mal sahibi Turgut Çavlan, geçtiğimiz Cuma günü öğrencilere mağdur edilmeyecekleri yönünde söz vermesinin ardından yükselen tansiyon biraz olsun düşmüş ancak öğrenciler ellerinde kontrat olmasına rağmen odalarından çıkarılmak istediklerini belirterek “Bizi başka odalara yerleştirmek istiyorlar ama hiçbir güvencemiz yok” diyerek kaldıkları odaları boşaltmayacaklarını söylemişlerdi. Odalarından çıkmamak için direnen öğrenciler ile mal sahibi Turgut Çavlan arasında önceki gece uzlaşıya varıldı ve öğrenciler kaldıkları odaları boşaltarak aynı otel içinde geçici süreliğine başka odalara yerleştirildi.

Çavlan: “Ben iyi niyet gösterdim…”
Sky Venüs Otel sahibi Turgut Çavlan, öğrencilerin geçmişteki kiracıyla aralarında olan sorunların kendisini ilgilendirmediğini söyledi. “Ben iyi niyet gösterdim” şeklinde konuşan Çavlan, öğrencilerin kaldıkları odalardaki eşyaları boşaltmak için öğrencilerin geçici olarak odalarından çıkartılması gerektiğini belirtti. Öğrenciler ile anlaştıklarını ve geçici olarak öğrencileri odalarından çıkarttıklarını belirten Çavlan, öğrencileri geçici olarak yukarıdaki odalara yerleştirdiklerini ve 10-15 gün sonra odaların yeniden düzenlenerek öğrencilerin eski odalarına tekrar geçebileceklerini açıkladı.

Servis sorunu da giderilecek…
Sky Venüs Otel’in sahibi Turgut Çavlan, öğrencilerin okula gidip gelme sorunu da yaşadıklarını belirterek, Hüseyin Disko’nun ulaşımı sağlamak için kullandığı servis aracını da haciz ettirdiğini söyledi. Çavlan, konu servis aracının önümüzdeki hafta satışa çıkacağını ve o servis aracını satın alarak tekrar çalıştıracağını söyleyerek, şimdilik DAÜ ile anlaştığını ve bugünden itibaren otelde kalan öğrencileri DAÜ servisinin taşıyacağını belirtti.

Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur