1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yurt dışına çıkış yaparken yakalandı
Yurt dışına çıkış yaparken yakalandı

Yurt dışına çıkış yaparken yakalandı

Gönyeli'de misafir olarak kaldığı Ata Aydın’ın ikametgahından söz konusu kişiye ait Ziraat Bankası kredi kartını sirkat ederek para çektiği iddiasıyla polis tarafından aranan B.S, ülkeden çıkış yapmak istediği sırada önceki gün tespit edilerek gözaltına

A+A-

Ayşe GÜLER

Gönyeli'de misafir olarak kaldığı Ata Aydın’ın ikametgâhından söz konusu kişiye ait Ziraat Bankası kredi kartını sirkat ederek para çektiği iddiasıyla polis tarafından aranan B.S, ülkeden çıkış yapmak istediği sırada önceki gün tespit edilerek gözaltına alındı.
Zanlı B.S, ‘sirkat’ suçuyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Hakkında bir gün tutukluluk kararı alınan zanlı, bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.
Yargıç Meltem Dündar, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis memuru Mahan, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Mahan, zanlı B.S’nin Gönyeli’de misafir olarak kaldığı Ata Aydın’ın ikametgâhından 1 adet Ziraat Bankası’na ait kredi kartını sirkat ederek para çektiğinin tespit edildiğini söyledi.

Yurt dışına çıkış yaparken tespit edildi
Kredi kartının sirkat edilerek para çekildiğinin Ata Aydın’a gelen mesaj üzerine anlaşıldığını belirten Mahan, şahsın polise gelerek şikâyetçi olduğunu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Zanlının geçtiğimiz gün yurt dışına çıkış yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını belirten Mahan, suçunu kabul eden zanlının gönüllü ifade verdiğini dile getirdi.

Bankayla irtibata geçilecek
Polis memuru Mahan, zanlının gönüllü ifadesinde sirkat edilen kredi kartıyla uçak bileti aldığını söylediğini belirtti.
Mahan, kredi kartından 400 TL çekildiğine dair kendilerine bilgi geldiğini söyleyerek, sirkat edilen kredi kartının henüz tespit edilemediğini, hafta sonu olması nedeniyle ilgili bankayla irtibata geçilemeyerek, ne kadar para sirkat edildiğinin öğrenilemediğini aktardı.

Gönüllü ifadenin teyidi yapılacak
Tahkikatın yeni başladığına değinen Mahan, zanlının gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılmadığını kaydetti.
Mahan, tahkikatın selameti açısından zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Paraya ihtiyacım olduğu için yaptım”
Mahkemede söz alan zanlı B.S ise yakın zamanda trafik kazası geçirerek arkadaşını kaybettiğini, tatil amacıyla Kuzey Kıbrıs’a geldiğini belirtti.
Ailesiyle irtibatının olmadığını, bu yüzden paraya ihtiyacı olması nedeniyle arkadaşının kredi kartını aldığını söyleyen zanlı, “Memleketime gittiğimde aldığım parayı geri yollayacağımı söyledim. Paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir şey yaptım” dedi.

1 gün tutukluluk
Yargıç Meltem Dündar ise mahkemede aktarılan olgular ışığında polisin talep ettiği 2 günlük tutukluluk süresini adil bulmadığını belirterek, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur