1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi geçersiz'
Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi geçersiz

'Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi geçersiz'

Erhürman, “Burada hukuka uymamak bir teamül haline gelmiştir

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, KKTC-TC arasında yapılan anlaşma ile TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi’nin KKTC’de kurulması konusunda 5 yıllık bir anlaşma imzalandığını belirterek, TBMM’de onaylayarak yürürlüğe giren bu anlaşmanın KKTC Meclisi’nin gündemine gelmediğini ve Bakanlar Kurulu’nun 5 yıllık uluslararası anlaşmanın 1 yıllığına uygulanmasına karar verdiğini söyledi.

Erhürman, 5 yıllık bir anlaşmayla ilgili 1 yıllık uygulama kararının zaten hukuka aykırı olduğunu söyledi ve “Bu anlaşma şu anda yürürlükte değildir. Bu anlaşmayı uygulayan kimse, hukuksal sorumluluğunu da yüklenir. Bakanlar Kurulu kararı geçerli değildir. Bunun yürürlükte olması için Meclis’ten geçmesi gereklidir” dedi.

Erhürman, “Burada hukuka uymamak bir teamül haline gelmiştir” dedi.

Söz konusu protokolde yurt açılmasıyla ilgili bölümler de olduğunu söyleyen Erhürman, protokolde Yurt-Kur’un KKTC’de yurt açması için herhangi bir izine tabi tutulmadığını ancak ilgili yasaya göre yurt açmak için izin almanın zorunlu olduğunu kaydetti.

Erhürman, yasalarda değişiklik yapacak anlaşmaların Meclis’ten geçirilme zorunluluğu bulunduğunu söyledi.

“Bir an önce her iki anlaşma da Meclis’e getirilmelidir. İrade ortadadır. Çoğunluk oyuyla geçer ya da geçmez” diye konuşan Erhürman, anlaşmanın KKTC iç yasal süreçlerinden geçmediği için geçerli olmadığını, bu nedenle de karşı tarafta karşı hiçbir yükümlülük bulunmadığını söyledi.

(TAK)

Bu haber toplam 2510 defa okunmuştur