1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yüreklere Dokun, Alkış-La etkinliği  yapıldı
Yüreklere Dokun, Alkış-La etkinliği  yapıldı

Yüreklere Dokun, Alkış-La etkinliği  yapıldı

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen “Yüreklere Dokun, Alkış-La” etkinliği önceki akşam Girne’de yapıldı.

A+A-

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen “Yüreklere Dokun, Alkış-La” etkinliği önceki akşam Girne’de yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, gecedeki konuşmasında Engelsiz Yaşam Evi projesinde ikinci etaba gelindiğini de açıklayarak, “Tüm engelleri aşarak projeyi hızlandıracağız” dedi. 
Çeler, Mağusa’daki Down Cafe’yi şehir içine yakın bir yere taşımayı, Girne’de de özel gereksinimli gençlere çalışma fırsatı verecek benzer bir cafe açmayı hedeflediklerini de açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı organizasyonunda, Girne Belediyesi ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi iş birliğinde sponsor firmaların da katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı.
 

Benter “Herhangi bir vatandaştan daha da verimli olabilirler”
İlk sözü alan Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, iki yıl içinde vakıflara 10 engelli gencin istihdam edildiğini, gençlerin görevlerini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.
Benter, “Biz görevimizi yapar ve özel gereksinimli arkadaşlarımıza fırsat verirsek herhangi bir vatandaştan daha da verimli olabilirler” dedi.
İbrahim Benter, organizasyonda kendilerine bu fırsatı veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da teşekkür etti.
Çeler “Engelsiz Yaşam Evi projesinde ikinci etaba gelindi”
Organizasyona ev sahipliği yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, etkinliği düzenlemekten ve katılımın yoğun olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Bakan olmadan önce 2009 -2010 yıllarında Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki gençlere halk dansları dersi verdiğini anımsatan Çeler, özel gereksinimli gençlere doğru eğitim ve fırsatlar verilmesi halinde her şeyi başarabileceklerini vurguladı.
Gecede, Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi kozan dansı, Breeze of TMK Hip Hop gösterisi, Güneşköy  18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Engelsiz Işıklar Ritim Grubu gösterisi,  Lefkoşa Türk Belediyesi Engelsiz Dans Okulu  hip hop dans gösterisi, Mağusa İrfan Nadir  18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi, maniler, Breeze of TMK Tango gösterisi ve Unity Crew dans gösterisi yer aldı.
Gecede, organizasyona kaktı koyanlara teşekkür belgeleri ve özel gereksinimli bireylerin eserleri olan anı objeleri sunuldu
Gece, “O Ses Türkiye” birincisi Lütfiye Özipek ve orkestrası, ardında da Avustralyalı sanatçı Faydee konser verdi.
 

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur
Etiketler :