1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan’da yangın kabusu
Yunanistan’da yangın kabusu

Yunanistan’da yangın kabusu

Yunanistan'ın Mora yarımadasında sabah saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı. 1 kişinin öldüğü yangın nedeniyle bölgedeki bazı köyler boşaltıldı, yangını kontrol alınması için çalışmalar gün boyu sürdü

A+A-

Yunanistan'nın Mora Yarımadasında çıkan orman yangınında  bir kişinin öldüğü belirtildi. Mora'nın, Lakonia'da bölgesinde bulunan Neapoli kasabası yakınlarında  sabah saatlerinde yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Çıkan orman yangınında bir köy alevlere teslim  olurken, yangının çok sayıda yerleşim birimini de tehdit ettiği bildirildi.

Ulusal yayın yapan televizyonlara telefonla bağlanan Monemvasia  Belediye Başkanı Yannis Surlas, bölgede bazı köylerin alevler içinde kaldığını,  yangının tehlikeli bir şekilde hızla ilerlediğini söyledi. Agios Nikolaos köyü  muhtarı Yorgos Livanos ise köylerinin tamamen yandığını ve her yerden patlama  sesleri geldiğini, yangın nedeniyle Faraklo, Lahi, Agios Nikolaos ve Mesohori  köylerinde yaşayanların ise tahliye edildiklerini açıklandı.
Yunan televizyonlarının bölgeden yaptıkları canlı yayınlarda,  bölgedeki yangını söndürme çalışmalarında 30 itfaiye aracı, 4 uçak ve bir  helikopterin görev aldığı belirtilirken, Profiti İlia bölgesinde mahsur kalan 300  kişinin deniz yoluyla kurtarılmaya çalışıldıkları ifade edildi.

Yangın söndürme uçağı acil iniş yaptı
Haberlerinde ayrıca, bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılan  Canadair tipi bir yangın söndürme uçağının arıza nedeniyle Falakro dağına zorunlu  iniş yapmak zorunda kaldığı, uçağın iki pilotundan birinin ise yaralandığı  belirtildi.
Mora Yarımadası'nda 2008 yılında Zaharo ve İlias bölgelerinde çıkan  orman yangınlarında 67 kişi hayatını kaybetmişti.



Atina'da da yangın var
Öte yandan, başkent Atina'nın doğusunda yer alan Ymittos bölgesinde  çıkan bir başka yangında ise bir ev ile bir lokantanın yanarak kül olduğu  bildirildi.

Rahibeler mahsur
Öğle saatlerinde çıkan ve süratle geniş bir alana yayılan yangın  nedeniyle bölgedeki çok sayıdaki yerleşim birimi boşaltıldı. Bir manastırda  mahsur kalan çok sayıdaki rahibeyi kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade  edildi. Bölgeden televizyonların canlı yayınlarına telefonla bağlanan Yunanlı  köylüler her yerin duman altında kaldığını ve nefes almakta zorlandıklarını  söyledi.
Bölgede esen şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangını kontrol altına alma  çalışmaları halen zorlukla sürdürülüyor. Yangın söndürme çalışmalarına 18 itfaiye  aracı ve iki helikopterin yanı sıra bölgede yaşayanlar katılıyor.

Bu haber toplam 1779 defa okunmuştur