1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'da parlamento başkanına rekor oy
Yunanistanda parlamento başkanına rekor oy

Yunanistan'da parlamento başkanına rekor oy

Yunanistan Parlamentosu, bugün düzenlenen ilk genel kurul toplantısında Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (Syriza) adayı Zoi Konstantopulu'yu Meclis Başkanı seçti

A+A-

Yunanistan Parlamentosu, bugün düzenlenen ilk genel kurul toplantısında Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (Syriza) adayı Zoi Konstantopulu'yu Meclis Başkanı seçti.

Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (Syriza) aday gösterdiği Konstantopulu, Panellen Sosyalist Hareketi (PASOK), Yeni Demokrasi (ND), ANEL ve POTAMİ Partilerinin oylarıyla seçilerek toplam 235 oy aldı. Yunanistan'da ilk kez bir Parlamento Başkanı bu kadar yüksek oyla seçildi.

Sinaspismos (Sol Koalisyon) Partisi'nin kurucu üyesi Nikos Konstantopulos ve gazeteci Lina Aleksiu'nun kızı Zoi Konstantopulu, 8 Aralık 1976'da Atina'da doğdu. Konstantopulu, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde Avrupa ceza hukuku ve New York'taki Columbia Üniversitesi'nde insan hakları alanında yüksek lisans yaptı.

Konstantopulu, 2003'te Atina Barosu Komisyonu'nun üyesi olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı'na, "İngiliz subaylarının Irak'ta işledikleri uluslararası cinayetler" konusunda dava açmıştı. Konstantopulu, ilk kez 2012 seçimlerinde Syriza'dan milletvekili seçildi.

(AA)

Bu haber toplam 2678 defa okunmuştur