1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan’da kriz GÜNEY ALARMDA
Yunanistan’da kriz GÜNEY ALARMDA

Yunanistan’da kriz GÜNEY ALARMDA

Yunanistan’ın Troyka ile müzakerelerinde uzlaşı sağlanamamasıyla meydana gelen kriz, Güney Kıbrıs’ı da alarma geçirdi.

A+A-

 

Yunanistan’ın Troyka ile müzakerelerinde uzlaşı sağlanamamasıyla meydana gelen kriz, Güney Kıbrıs’ı da alarma geçirdi.

Güney gazeteleri, haberlerinde Yunanistan’daki duruma geniş şekilde yer vererek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) ile yapılan müzakerelerde, mali tasarruf programı konusunda uzlaşıya varılamaması üzerine, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın Bakanlar Kurulu’nu olağanüstü topladığını ve mali programın onayıyla ilgili referandum kararı alındığını yazdılar.

Tepkiye yol açtı.

Yunanistan krizinin Güney Kıbrıs’ta da krize yol açacağı değerlendirmesinde bulunan gazeteler, Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in konuyla ilgili açıklamasına yer verdiler.

Alithia gazetesinin “Çıkıştan Bir Adım Önce” başlıklı haberine göre Hristodulidis, Kıbrıs Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum Hükümeti’nin gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydederek, Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalmasının önemini vurguladı.

Habere göre Hristodulidis, Yunanistan’daki kötü durumun Rum ekonomisiyle ilgili endişe yaratmaması adına, gereken tüm tedbirleri aldıklarına dair teminat verdi.

Hristodulidis, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Brüksel’deki Avrupa Konseyi toplantısında Yunan tezlerini desteklediğini belirtirken, Güney Kıbrıs için önemli olanın, olayların; Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nin bir üyesi olmaya devam edeceği şekilde ilerlemesi olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın Euro bölgesinden çıkmasıyla meydana gelebilecek tehlikelerle ilgili bir soruya ise Hristodulidis, Hükümetin, böyle bir tehlike olmamasını temenni ettiği yanıtını verdi.

Hristodulidis, Sigma kanalına yaptığı açıklamalarda da, Tsipras’ın Anastasiadis’e erken seçimden bahsettiği iddialarını yalanladı. TAK

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur