1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan Eurogroup toplantısına hazırlanıyor
Yunanistan Eurogroup toplantısına hazırlanıyor

Yunanistan Eurogroup toplantısına hazırlanıyor

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakelaridis, gelecek hafta pazartesi günü yapılacak Eurogroup Maliye Bakanları toplantısında anlaşma sağlanması amacıyla müzakerelerin devam ettiğini söyledi

A+A-

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakelaridis, gelecek hafta pazartesi günü yapılacak Eurogroup Maliye Bakanları toplantısında anlaşma sağlanması amacıyla müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Sakelaridis, "Yunan halkının, hükümetin kritik ve zor müzakereler yaptığını, büyük baskı altında olduğunu anlaması gerekiyor" dedi.

Hükümetin çizdiği politikadan geri adım atmayacağını vurgulayan Sakelaridis, Yunanistan'ın bu mücadelede tek başına olmadığını, geçen birkaç haftada birçok ülkeyle ilişkilerini geliştirdiğini kaydetti. Sakelaridis, Eurogroup toplantısında anlaşma sağlanması için teknik düzeydeki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Bu arada Yunanistan, dünkü AB zirvesinde Troyka'nın 16 Şubat'taki Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesinde Troyka'nın hazırlık çalışması yapmasına onay verdi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, katıldığı ilk AB zirvesinin ardından basına yaptığı açıklamada, "Teknik ekipler, pazartesi toplanacak Eurogroup öncesinde zemin hazırlığı için çalışacak" dedi.

Tsipras başbakanlığındaki hükümetin, seçim kampanyasında en büyük vaatlerinden biri Troyka olarak adlandırılan AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile işbirliği yapılmamasıydı.

(AA)

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur