1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yükselme’nin hikayesi
Yükselme’nin hikayesi

Yükselme’nin hikayesi

Yükselme Ligi’nin Grup maçları sona ermesiyle birlikte gözler gelecek hafta oynanacak eleme maçlarına çevrildi. Grup maçları gözönüne alındığı zaman toplam gol sayısını Bin 60 olarak görmekteyiz. 6 Grubun toplamında ise en çok gol kaydeden takım 77 golle

A+A-


Hüseyin ÖZBARIŞCI
 

Yükselme Ligi’nde 14 haftalık periyot tamamlandı. Sırada, gruplarda ilk 2’ye girmeyi başaran takımların eleme maçları kaldı. Eleme maçlarının ardından  en iyi 3 takım İkinci Lig’e yükselecek.

En çok gol 1’inci Grupta...
Yükselme Ligi 1’inci Grup, Batı Grubu olarak da biliniyor. Bu grupta 7 takım arasında kıyasıya yarış oldu. Grup’tan 1’inci olarak Yılmazköy, 2’nci olarak ise Gayretköy çıktı. En çok golü ise Grubu lider tamamlayan Yılmazköy kaydetti. Kırmızı beyazlılar, grupta toplam olarak 60 gol attı. Yükselme Ligi 1’nci Grup’ta 14 haftalık süre içerisinde toplam 267 gol kaydedildi. Bu sayı, Yükselme Ligi’nin bütün gruplarındaki en çok atılan gol sayısı olarak göze çarptı.

En az gol 3’üncü Grup’ta...
Yükselme Ligi 3’üncü Grup, Başkent Lefkoşa’nın takımları olarak dikkat çekti. Bu grup, tıpkı diğer gruplar gibi amansız mücadeleye sahne oldu. Ancak Gruplardaki takımlrın gol yollarında çektikleri sıkıntı  ligin sonunda gol sayısına yansıdı. 14 haftalık periyotta bu grupta toplam olarak 136 gol atıldı.

Toplam Bin 60 gol
Yükselme Ligi gruplarında 14 haftalık periyot geride kaldı. Bu süre içerisinde takımlar tarafından çok gol kaydedildi. Lig boyunca 1’inci Grup, en çok gol olan 3’üncü Grup ise, en az gol olan gruplar oldu. 14 haftalık süre içerisinde, 1’inci Grup’ta 267, 2’nci Grup’ta 184, 3’üncü Grup’ta 136, 4’üncü Grup’ta 142, 5’inci Grup’ta 157, 6’ncı Grup’ta ise 174 gol atıldı. Bu gollerin toplamında ise, atılan toplam gol sayısının 1060 olduğu gözlemlendi.  

Alsancak Yeşilova tarih yazdı...
Yükselme Ligi 2’nci Grup ekibi Alsancak Yeşilova, sezonu büyük hedeflerle açtı. Büyük liglerin bitmesiyle tarnsferler yaparak gücüne güç katan yeşil beyazlılar, başarının meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladı. Ligin ilk haftasında alınan 9-0’lık Şirinevler galibiyeti başarının habercisiydi. Galibiyetler peş peşe devam etti ve ligin sonunda 77 gol atan, kalesinde sadece 4 gol gören bir Alsancak Yeşilova vardı. Yeşilova, ligin sonunda hiç puan kaybetmedi ve grubu 33 puanda kapattı.

Gol Kralları belli oldu
Grup karşılaşmalrında gollerin çok olması,golcüleri de ön plana çıkardı. Grupların toplamına bakıldığında Alsancak Yeşilova’nın oyuncusu Remzi Betmezoğlu’nun 18 golle ilk sırada olduğu görülüyor. Gruplar bazında göz önüne bakıldığında ise liste şu şekilde;

Eşleşmeler belli oldu

Grup maçlarının tamamlanmasının ardından eşleşmeler de belli oldu. Grup maçlarında başarılı olan ilk 2 takım bir sonraki aşama olan eleme maçlarına bakıyor. Play Off 1’inci Tur maçları 26 Temmuz Pazartesi günü oynanacak. Eleme usülü olarak yapılacak karşılaşmalarda en iyi 3 takım gelecek sezon İkinci Lig’de mücadele edecek. İşte Play Off 1’inci Tur eşleşmeleri şu şekilde;

Yılmazköy – Pınarbaşı
Gayretköy – A.Yeşilova
Paşaköy – Dörtyol
Haspolat – Turunçlu Ulukışla
Boğaziçi – Tatlısu Seracılar
İskele Trabzonspor – Mehmetçik

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur