1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yükselme’de gol rekoru
Yükselme’de gol rekoru

Yükselme’de gol rekoru

Yükselme Ligi’nin gruplarında 8. Hafta karşılaşmaları da geçtiğimiz Pazar günü tamamlandı. Gruplarda takımların kıyasıya mücadelesi devam ederken, gol sayısı da rekor sayıya ulaştı. Yükselme Ligi’nin 8’inci haftasında toplam 82 gol atıldı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Yükselme Ligi’nin 1’inci grubunda tüm dengeler 8’inci haftada değişti. Haftaya lider giren Gayretköy, rakibi Yılmazköy’e 2-0 kaybedince liderliği de kaptırdı. Yılmazköy rakibine karşı aldığı galibiyetle 22 puana ulaşırken, Gayretköy ise 19 puanda kaldı. Ligin 8’inci haftasında evinde Yeşilyurt’u konuk eden Gaziveren sahadan 8-0’lık farklı bir galibiyet alarak puanını 11’e yükseltti. 1’inci Grup’ta bir başka çekişmeli giden maç ise Kalkanlı – Zümrütköy karşılaşması oldu. Bu karşılaşma Kalkanlı’nın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. Gruptaki son karşılaşma ise Aydınköy ile Serhatköy arasında oynandı. Bu mücadele, Serhatköy’ün 6-1 üstünlüğüyle son buldu.

Yeşilova’dan Gol rekoru

Yükselme Ligi’nin 2’nci grubuna gelindiğinde lider Alsancak Yeşilova’nın hem puansal, hem de gol olarak büyük üstünlüğünü görmekteyiz. Yeşil beyazlılar, konuk oldukları Şirinevler deplasmanından 10 – 0 galibiyetle evine dönerken, bu sezonki gol sayısını 50’ye yükseltti. Şu ana kadar kalesinde hiç gol görmeyen Yeşilova, 21 puana ulaştı. Yeşilova’yı takipte bulunan Karaoğlanoğlu, Akdeniz karşısınsa farklı galibiyet alan takımlardan oldu. Karaoğlanoğlu mücadeleyi 8-0 kazanarak puanını 16’ya yükseltti. Gruptaki diğer karşılaşmayı ise Dağyolu kazandı. Dağyolu, evinde Kozan’ı 2-0 mağlup etti.  

Arapköy avantajlı

Ligin 3’üncü grubunda, dengeler zirveye oynayan takımlar adına hemen hemen aynı görünüyor. Haspolat – Belıkesir maçının olaylar nedeniyle tatil edilmesini fırsat bulan Arapköy, Alayköy deplasmanından 2-1 galibiyetle ayrılarak liderliğe yükseldi. Arapköy’ün grupta 14 puanı bulunuyor. Grunun diğer karşılaşması ise, Yeniceköy – Paşaköy arasında oynandı. Yenicaköy, mücadeleyi 1-0 kazanarak, puanını 10’a yükseltti ve zirveye ortak oldu.

Yeni lider Pile

Yükselme Ligi 4’üncü grupta, her hafta sonunda oynanan karşılaşmalarla birlikte liderlik koltuğunun değiştiğini görmekteyiz. Haftaya lider giren Dörtyol, İncirli’ye evinde 3-2 kaybetmesiyle 4’üncü sıraya kadar geriledi. Pile, şu ana kadar hiç puan alamayan Güvercinlik deplasmanına konuk olurken, 2-0 kazandı ve 14 puanla liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. 14 puanını bulunan fakat ligin 2’nci sırasında olarak yerini alan Turunçlu ise, Mutluyaka’yı 3-2 mağlup etti.

İskele Trabzonspor farkı

Yükselme Ligi 5’inci grupta İskele Trabzonspor’un galibiyetleri devam ediyor. Ligin 8’inci haftasında Yedikonuk’u konuk eden bordo mevililer sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılırken puanını 18’e yükseltti. Evinde Yarköy’ü konuk eden ve farklı kazanan bir başka ekip Boğaziçi aldığı 5-1’lik farklı galibiyetle puanını 13’e yükseltti. Grubun diğer karşılaşması Kumyalı ile Civisil – Ötüken arasında oynandı. Civisil – Ötüken, Kumyalı’yı 1-0 mağlup ederek puanını 7’ye yükseltti.

Mehmetçik emin adımlarla

Yükselme Ligi gruplarının son grubu yani 6’ncı gruba bakıldığı zaman ise, Mehmetçik’in 6 puan farkla lider olduğunu görmekteyiz. Ligin 8’inci haftasında konuk olduğu Yeni Erenköy deplasmanından 3 puanı daha cebine koyan Mehmetçik, 21 puana yükseldi. Grupta takipçi konumunda bulunan Tatlısu Seracılar Bahçeli’yi 3-2 mağlup ederek önümüzdeki haftalar için umudunu sürdürdü. Tatlısu Seracılar bu galibiyetle 15 puana yükseldi. Gruptaki diğer karşılaşma ise Ergazi – Yeşilköy arasında oynandı. Ergazi mücadeleyi 2-1 kazandı.

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur