1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yükselme’de 5 takım terfi etti
Yükselme’de 5 takım terfi etti

Yükselme’de 5 takım terfi etti

Yükselme Ligi’nin gruplarında yavaş yavaş sona gelindi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Haftasonu 12’nci hafta da son bulurken, ligin ardından yapılacak çapraz eşleşme de oluşmaya başladı. Ligin 12’nci haftasında toplam olarak 82 kez fileler havalanırken, 6’ncı grubun karşılaşmaları oynanmadı.

Yılmazköy ve Gayretköy terfi etti
Yükselme Ligi 1’inci Grup’ta 12. hafta karşılamaları da son buldu. 31 golle haftanın en gollü grubu olarak göze çarpan grupta Yılmazköy ve Gayretköy ligin bitmesiyle birlikte bir sonraki aşama olan eşleşmelere katılmaya hak kazandı. 12’nci Haftanın sonunda Yılmazköy 31 puanla lider, Gayretköy ise 29 puanla 2’nci sırada yer alıyor.

Her şey ikincilik için
Yükselme Ligi 2’nci gruba göz atıldığında Alsancak Yeşilova’nın çoktan bir sonraki aşamaya terfi ettiğini görmekteyiz. Grup ikinciliği için yarışan Pınarbaşı ve Karaoğlanoğlu’nun 20 puanı bulunurken, bu 2 takımdan bir tanesi sezon sonunda gülen takım olacak. Grubun 13’üncü haftasında Karaoğlanoğlu’yla Pınarbaşı’nın oynayacağı da gözlerden kaçmadı.

Dengeler eşit
Yükselme Ligi 3’üncü Grup, ligin şu anda en çekişmeli gruplardan biri olarak dikkat çekiyor. 1’inci ve 2’nci olarak bir sonraki aşamaya terfi edecek takımların henüz belli olmaması ligin heyecanını son haftalara kadar taşıdı. 21 puanla şu anda lider konumda bulunan Haspolat, hafta sonunda Alayköy’ü evinde 7-1 mağlup etti. 12’nci haftada grubun diğer önemli karşılaşması ise Paşaköy ile Arapköy arasında oynandı. Arapköy rakibini 2-1 mağlup ederek 19 puana yükseldi ve büyük avantaj yakaladı. Paşaköy ise 18 puanda kaldı.

Heyecan had safhada
Yükselme Ligi’nin 4’üncü grubunda da tıpkı 3’üncü grup gibi çekişmeli geçiyor. 23 puanla puanla lider bulunan Pile, hafta sonunda rakiplerinden biri olan İncirli’yi mağlup etse de, ligdeki çekişme halen devam ediyor. Rakibini 2-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, lider çıkmak için avantajı elinde bulunduruyor. Grup’ta bir başka zirve mücadelesi veren Turunçlu ise, deplasmanda Güvercinlik’i 4-0 mağlup ederek şansını devam ettirdi. Turunçlu, bu galibiyetle 20 puana ulaştı.

Grup şekillendi gibi
Yükselme Liginin 5’inci grubuna bakıldığında ise, grubun yavaş yavaş şekillendiğini görmekteyiz. İskele Trabzonspor’un geçtiğimiz haftalarda liderliği garantilerken, Boğaziçi hafta sonunda maçını oynamamasına rağmen en yakın rakibi Kumyalı’ya 5 puan fark atmış durumda. Kumyalı’nın matematiksel olarak şansı devam etse de, Boğaziçi’nin bundan sonraki haftalarda alacağı 1 puan bile yarışı kazanan ekip olacak.

Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur