1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yükseliş zirveyi sevdi
 Yükseliş zirveyi sevdi

Yükseliş zirveyi sevdi

Hentbol Gençler Ligi’nde ikinci devre heyecanı geçtiğimiz gün oynanan maçlarla başladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi’nde ikinci devre heyecanı geçtiğimiz akşam oynanan karşılaşmalarla başladı. Müthiş karşılaşmalarla başlayan ikinci devrede zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Yükseliş, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni (UKÜ) 27-26 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Genç Kadınlar Ligi’nde de UKÜ, en yakın rakibi Yakın Doğu Üniversitesi’ni (YDÜ) 32-15 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Yükseliş tek sayı farkla güldü
Genç Erkekler Ligi’nde haftanın karşılaşması olarak nitelendirilen karşılaşmada devreyi lider kapatan Yükseliş takımı, ligin güçlü ekiplerinden UKÜ’yü mağlup ederek ikinci devreye galibiyetle başladı. Karşılaşmanın ilk 5 dakikasına fırtına gibi başlayan Yükseliş takımı arka arkaya bulduğu gollerle UKÜ takımının oyun direncini düşürdü. İkinci yarısı daha çekişmeli geçen karşılaşma 27-26 Yükseliş üstünlüğünde tamamlandı.

Oğuz Alp’ın imzası
Yükseliş takımında Oğuz Alp kaydettiği 8 gol ile takımı adına en çok skor üreten oyuncu olurken; Berkem Nurdal, Fethi Can Sert ve Serdar Yerdelen 5’er golle galibiyette önemli rol oynadı. UKÜ takımında ise Şemsi Yıldırım’ın 10 ve Cihan Özkan Talaş’ın 8 golü galibiyet için yeterli olmadı. Özellikle UKÜ’de skor yükünün bu iki oyuncu üzerinde olması ve diğer oyuncuların çok fazla skor üretememesi mağlubiyetin gelmesinde önemli rol oynadı.

MGA zirve takibinde
Genç Erkekler Ligi’nin bir diğer karşılaşması Atatürk Spor Salonu’nda Darbaz ve Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) arasında oynandı. Ligde zirve mücadelesi veren MGA, karşılaşmadan 33-19 galip ayrılarak ikinci devreye galibiyetle başladı. Oynadığı oyunla ligin en iyi ekipleri arasında gösterilen MGA takımı karşılaşmadan rahat bir galibiyet elde etti.

Cafer yine yıldızlaştı
MGA takımında takımın yıldız ismi Cafer Karamansoylu kaydettiği 13 golle galibiyetin baş mimarı olurken, takımın bir diğer etkili oyuncusu Hürkan Ceylanlı da attığı 7 golle galibiyette önemli rol oynadı. Darbaz takımında Emre Uyanıktürk’ün kaydettiği 6 gol takımın puan alması için yeterli olmadı.

Genç Kadınlar’da UKÜ klasiği
Genç Kadınlar Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren iki ekibin karşılaşmasında YDÜ ile UKÜ takımı karşı karşıya geldi. Kadro yapısı itibariyle rakibine nazaran daha güçlü bir takıma sahip olan UKÜ maçta fazla zorlanmadı ve 32-15’lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Aldığı galibiyetle zirvede iyice yalnız kalan UKÜ takımı puanını 10’a yükseltti.

Maça hızlı başladı
Karşılaşmaya çok hızlı başlayan UKÜ takımı Büşra Çete ve Betül Rabia Çamlı ile arka arkaya bulduğu gollerle farkı erken açmayı başardı. YDÜ takımının hücuma çıkarken kaptırdığı topları karşı hücumlarla iyi değerlendiren UKÜ takımı devreyi 17-6 önde kapattı. İkinci devrede de oyun disiplininden kopmayan UKÜ takımı ikinci devrede Melisa Özer’in de etkili oyunu ile karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Büşra ve Melisa galibiyeti getirdi
Karşılaşmada UKÜ’nün başarılı sağ oyun kurucusu Büşra Çete attığı 10 gol ile maçın en skorer oyuncusu olurken, Melisa Özer de attığı 7 golle galibiyette önemli rol oynadı. UKÜ’de Betül Rabia Çamlı ve Ayşe Şahin de attıkları 4’er golle farkın gelmesine katkı sağladı. YDÜ takımında ise özellikle skor yükünün Aysu Manecioğlu ve Hasret Özbek üzerine dağılması, takımın oyundan erken kopmasına sebep oldu. YDÜ’de Aysu maçı 6 golle tamamlarken, Hasret de 3 golle maçı noktaladı.

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur